Seurapeli hurmasi yleisön viikonloppuna

Jenni Toivoniemen ohjaama Seurapeli-elokuva oli ensi-ilta viikonloppunaan Suomen katsotuin elokuva. Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana Seurapelin näki 7 776 katsojaa 103 kankaalla. Ennakoineen viikonlopun jälkeen Seurapelillä on koossa 8 342 katsojaa.

Seurapeli oli ainoana suomalaisena elokuvana tänä vuonna Göteborgin kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjassa. Seurapeli oli myös Norjassa Haugesundin sekä Ukrainassa Molodist -elokuvafestivaalilla ja Portugalin FEST – New Directors Portugal -festivaalin päätöselokuvana. Elokuva on saanut teatteriensi-iltansa jo Tshekeissä ja tulossa ovat mm. Puola, Slovakia ja Australia. HBO Central Europe on myös hankkinut elokuvan esitysoikeudet.

”Göteborgin tammikuinen ensi-ilta tuntuu kuin toiselta todellisuudelta tähän hetkeen verrattuna, ja on upeaa että kotimainen yleisö on ottanut elokuvan näin innokkaasti vastaan.  Toivomme että Seurapeli resonoi ja tuo toivoa katsojille näinä haastavina aikoina. Kansainvälinen vastaanotto on ollut myös riehakas, joten tässä tilanteessa olemme erittäin kiitollisia tuloksista.”, kertovat elokuvan tuottajat Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi.

Seurapeli on Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia pitkitetystä nuoruudesta ja rooleista, joihin ajaudumme. Elokuvassa näyttelevät Emmi Parviainen, Samuli Niittymäki, Laura Birn, Eero Milonoff, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala, Christian Hillborg ja Paavo Kinnunen.

SYNOPSIS
Vanha ystäväpiiri kokoontuu viettämään nostalgista viikonloppua idyllisessä merenrantahuvilassa juhlistaen Mitzin (Emmi Parviainen) yllätyssyntymäpäiviä – aivan kuin jo teini-iässä. Juhlat lähtevät heti väärille urille, kun sankari ei ilahdukaan yllätyksestä. Jännitteinen tilanne saa uuden käänteen, kun Mitzin paras ystävä Veronika (Laura Birn) tuo yllättäen paikalle uuden miesystävänsä Mikaelin (Christian Hillborg), joka on ruotsalainen Hollywood-tähti.
Mitzi käynnistää seurapelin, joka saa ystävien vanhat voimasuhteet ja ihmissuhdepelit kärjistymään äärimmilleen. Tuttu ympäristö ja vanhat rituaalit saavat ystäväpiirin unohtamaan aikuisuutensa, ja uudelleenarvioimaan sekä menneen että nykyisyyden.

Seurapelin ovat tuottaneet Tuffi Filmsin Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvan ensi-ilta elokuvateattereissa oli 21.8.2020.

Haugesund, The Norwegian International Film Festivalhttps://filmfestivalen.no/en/program/games-people-play/
Kyiv International Film Festival Molodist: https://filmfreeway.com/Molodist
FEST – New Directors Portugal: https://site.fest.pt/en/leuklog/film-program/

Katso elokuvan traileri alta.

 

Top