Uutiset

Myrskyluodon Maija Ruotsin ensi-iltaan 19.4.2024

Myrskyluodon Maija Ruotsin ensi-iltaan 19.4.2024

– Kyseessä 2020-luvun katsotuin kotimainen elokuva Myrskyluodon Maija -elokuva tulee ensi-iltaan Ruotsissa perjantaina 19.4.2024. Solar Filmsin elokuvan levittää Ruotsissa Nordisk Film, kuten Suomessakin. Elokuvan tuottaja ja Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle kertoo, että elokuva julkaistaan Ruotsissa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Suunnitelmissa on myös, että Myrskyluodon Maija julkaistaan Norjassa loppuvuonna. Ruotsinkielisillä alueilla se esitetään nimellä Stormskärs Maja.… Lue lisää »

Kyllä voi rakkauden nuoli lävistää vanhemmankin flanellipaidan!

Kyllä voi rakkauden nuoli lävistää vanhemmankin flanellipaidan!

– Mika Kaurismäen Mielensäpahoittajan rakaustarina -elokuvan uusi traileri julki – Päärooleissa Heikki Kinnunen ja Jaana Saarinen Oih! Mielensäpahoittaja on rakastunut. Mutta mitä se tarkoittaa? Riiuureissuja moottoripyörällä, nuotion loisteessa järven rannalla sekä urbaania sykettä. Mitä kaikkea muuta, se selviää elokuvasta, joka tulee ensi-iltaan 6.9.2024. Näet uuden trailerin tästä:   Lue täältä uusi synopsis Mielensäpahoittaja haistaa kauppareissullaan Saimin,… Lue lisää »

NIKO-PORO LENTÄÄ JÄLLEEN VALKOKANKAILLE –  LEVITYSOIKEUDET MYYTY YLI 80 MAAHAN

NIKO-PORO LENTÄÄ JÄLLEEN VALKOKANKAILLE – LEVITYSOIKEUDET MYYTY YLI 80 MAAHAN

Uuden kotimaisen animaatioelokuvan Niko ja myrskyporojen arvoitus tiiseritraileri on julkaistu tänään. Menestynyt suomalainen animaatioporo Niko saa tänä vuonna kolmannen elokuvansa. Niko ja myrskyporojen arvoitus -elokuvan tiiseritrailerin voi katsoa täältä: Myös ensimmäinen pressikuva elokuvasta on julkaistu. Suomalaisesta Nikosta on tullut kansainvälinen lastenklassikko kahden aiemman menestyksen myötä; Niko – lentäjän poika (2008) ja Niko 2 – lentäjäveljekset (2012) osoittautuivat… Lue lisää »

Myrskyluodon Maija -elokuvalla yli 220 000 katsojaa vain kolmessa viikossa

Myrskyluodon Maija -elokuvalla yli 220 000 katsojaa vain kolmessa viikossa

– Lue ohesta näyttelijä Linus Troedssonin tervehdys – Elokuva jatkaa Suomen ylivoimaisena ykkösenä Myrskyluodon Maija -elokuva on ylittänyt 200 000 katsojan rajan. Eiliseen 8.2.2024 mennessä elokuva on saanut kaikkiaan 221 152 katsojaa elokuvateattereissa. Elokuvan viikottaiset katsojamäärät ovat pysyneet lähes muuttumattomina. Elokuva jatkaa kolmatta viikkoa Suomen ylivoimaisesti katsotuimpana elokuvana, sen ensi-ilta oli 19.1.2024. Jannen roolia näyttelevä Linus… Lue lisää »

Lauri Porran säveltämä Myrskyluodon Maijan soundtrack julki tänään

Lauri Porran säveltämä Myrskyluodon Maijan soundtrack julki tänään

– Dalia Stasevska ja Sinfonia Lahti levyttäneet musiikin – Elokuva jatkaa Suomen ylivoimaisena ykkösenä Lauri Porra tunnetaan säveltäjänä ja maineikkaana bassokitaristina. Elokuvasävellysten lisäksi Porra on säveltänyt myös orkesteriteoksia, joita ovat esittäneet muun muassa BBC Concert Orchestra, Seattle Symphony Orchestra, Iceland Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra, Suomen Kansallisoopperan orkesteri, Sinfonia Lahti, Radion Sinfoniaorkesteri ja Turun Filharmoninen… Lue lisää »

Myrskyluodon Maijalla jo yli 120 000 katsojaa

Myrskyluodon Maijalla jo yli 120 000 katsojaa

– Lue ohesta näyttelijä Amandan Janssonin tervehdys – Elokuva jatkaa Suomen ylivoimaisena ykkösenä Tiina Lymin ohjaama ja Solar Filmsin tuottama Myrskyluodon Maija -elokuva on rikkonut toisena viikonloppunaan 120 000 katsojan rajan. Elokuva on saanut eiliseen 28.1.2024 mennessä 123 301 katsojaa ennakoineen. Elokuvan toisen viikonlopun kävijämäärä 45 565 oli suurempi kuin avausviikonlopun 43 034, mikä on… Lue lisää »

Myrskyluodon Maijalla 45 931 katsojaa ensi-iltaviikonlopun jälkeen- Katso kaunis kohtaus elokuvasta

Myrskyluodon Maijalla 45 931 katsojaa ensi-iltaviikonlopun jälkeen- Katso kaunis kohtaus elokuvasta

Tiina Lymin ohjaama ja Solar Filmsin tuottama Myrskyluodon Maija -elokuva on saanut kaikkiaan 45 931 katsojaa ensi-iltaviikonlopun jälkeen ennakoineen. Kyseessä on yksi 2020-luvun vahvimpia kotimaisen elokuvan avausviikonlopun tuloksia sekä ylivoimaisesti vahvin kotimaisen laatudraaman avaus. Nordisk Filmin levitystoiminnan johtaja Katarina Nyman iloitsee: “Myrskyluodon Maija on todellakin valloittanut yleisönsä sydämet. Elokuvateattereista kantautuneet viestit kertovat, miten vaikuttuneita ja liikuttuneita… Lue lisää »

Näe täältä ensisilmäys Klaus Härön Ei koskaan yksin -elokuvaan

Näe täältä ensisilmäys Klaus Härön Ei koskaan yksin -elokuvaan

Täältä näet ensisilmäyksen Klaus Härön uutuuselokuvasta Ei koskaan yksin. Koskettava ja dramaattinen elokuva tulee ensi-iltaan syksyllä 2024. Alta näet elokuvan teaser trailerin. Sekä sen että oheisen teaser-julisteen voi julkaista eri medioissa. Ei koskaan yksin kertoo Suomesta Saksaan luovutetun kahdeksan juutalaispakolaisen auttajan, Abraham Stillerin tarinan. Fiktiivinen elokuva on Klaus Härön ja Jimmy Karlssonin käsikirjoittama, ja se… Lue lisää »

Myrskyluodon Maija Göteborgin ja Rotterdamin elokuvafestivaaleille

Myrskyluodon Maija Göteborgin ja Rotterdamin elokuvafestivaaleille

Myrskyluodon Maija -elokuva on valittu Götebörgin ja Rotterdamin elokuvafestivaalien ohjelmistoon. Solar Filmsin tuottama ja Tiina Lymin ohjaama elokuva nähdään maailmanensi-illassa Rotterdamin festivaalilla osana Limelight-ohjelmistoa, jossa esitellään muun muuassa ennakkonäytöksinä odotettuja yleisön suosikkeja ja palkittuja elokuvia. Myrskyluodon Maija esitetään festivaalilla kolmesti ja sen esityspäivät ovat perjantai 26.1., lauantai 27.1. ja perjantai 2.2.2024. Rotterdamin elokuvafestivaalia pidetään kansainvälisesti… Lue lisää »

Tältä näyttää Dingosta kertova Levoton Tuhkimo -elokuva – ensimmäinen teaser-trailer julki

Tältä näyttää Dingosta kertova Levoton Tuhkimo -elokuva – ensimmäinen teaser-trailer julki

Suomalaisen musiikin ikonin, Dingo-yhtyeen tarina ikuistetaan elokuvaksi. Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa loppuvuonna 2024. Elokuvan ohjaa Mari Rantasila ja pääosassa Nipa Neumannina nähdään Saku Taittonen. Elokuvasta on julkaistu ensimmäinen teaser-trailer: ”On hienoa päästä julkaisemaan elokuvan teaser-trailer Dingon juhlavuoden aattona. ’Sinä ja minä’ löi läpi tammikuussa 1984, joten ensi vuosi on yhtyeen 40-vuotisjuhlavuosi”, fiilistelevät tuottajat Marko Talli… Lue lisää »

Kurkista Mika Kaurismäen Mielensäpahoittajan rakkaustarina -elokuvaan

Kurkista Mika Kaurismäen Mielensäpahoittajan rakkaustarina -elokuvaan

– Päärooleissa Heikki Kinnunen ja Jaana Saarinen Katso täältä ensikurkistus Mika Kaurismäen ohjaamaan Mielensäpahoittajan rakkaustarina -elokuvaan, jossa mikään ei ole niin kuin ennen. Mielensäpahoittaja nimittäin rakastuu. Eikä siinä kaikki. Hänestä tulee myös valokuvamalli. Täältä näet uuden teaser trailerin. Mielensäpahoittajan rakkaustarinan on käsikirjoittanut Tuomas Kyrön romaanin pohjalta Sami Keski-Vähälä. Elokuvan levittää Nordisk Film ja ensi-iltaan se… Lue lisää »

Vuoden 2023 katsotuimmat elokuvat: suomalaisten suosikit

Vuoden 2023 katsotuimmat elokuvat: suomalaisten suosikit

Nyt on listattu elokuvat, jotka innostivat suomalaisia viettämään aikaa kotisohvilla elokuvaviihdettä nauttien viikko toisensa jälkeen. Tom Cruisen loistava paluu Top Gun: Maverick elokuvassa toi ykköspaikan. Kolmenkymmenen vuoden jälkeen Maverick toimii yhä uraauurtavana merivoimien lentäjänä. Hän joutuu kohtaamaan menneisyytensä haamuja johtaessaan Top Gunin vastavalmistuneita lentäjiä tehtävässä, jossa vaaditaan äärimmäisiä uhrauksia. Top Gun: Maverick pysyi top-listalla 22… Lue lisää »

VALOA VALOA VALOA -ELOKUVA ON VALITTU VUODEN QUEER-ELOKUVAKSI

VALOA VALOA VALOA -ELOKUVA ON VALITTU VUODEN QUEER-ELOKUVAKSI

Inari Niemen ohjaama ja Juuli Niemen käsikirjoittama elokuva Valoa valoa valoa on voittanut Vuoden queer-elokuvan palkinnon. Tunnustuksen jakoi Qaareva ry lauantaina 2.12. The Queer Galassa Helsingissä. Qaareva ry rakentaa inklusiivisempaa kulttuuria, tarjoaa tietoa ja resursseja organisaatioille sekä tukee sateenkaari-ihmisiä. Valoa valoa valoa sai Saksassa exground filmfest 36 -festivaalilla Youth Film Competition -sarjan pääpalkinnon sekä festivaalin yleisöpalkinnon viime viikolla. Valoa valoa valoa on monitasoinen draamaelokuva ensirakkaudesta, sen häikäisevästä valosta ja elämänpituiseksi venyneistä varjoista. Se perustuu kirjailija… Lue lisää »

VALOA VALOA VALOA -ELOKUVA PALKITTIIN SAKSAN WIESBADENISSA

VALOA VALOA VALOA -ELOKUVA PALKITTIIN SAKSAN WIESBADENISSA

Inari Niemen ohjaama ja Juuli Niemen käsikirjoittama elokuva Valoa valoa valoa palkittiin Saksan Wiesbadenissa exground filmfest 36 -festivaalilla. Elokuvan käsikirjoittaja Juuli Niemi oli vastaanottamassa International Youth Film Competition -sarjan pääpalkinnon (2500€) sunnuntaina 26.11. Elokuva sai myös festivaalin yleisöpalkinnon. Festivaalin jury perusteli valintaansa näin: “Elokuva onnistuu välittämään uudenlaisella tavalla tyypillisen kasvutarinan teemat; ensirakkauden, menetyksen ja perheongelmat. Valon käyttö on nerokasta ja kohtaukset joissa ihminen mieluummin katsoisi… Lue lisää »

Sofia Coppolan Priscilla-elokuva saa Suomessa ensi-iltansa ystävänpäivänä 14.2.2024.

Sofia Coppolan Priscilla-elokuva saa Suomessa ensi-iltansa ystävänpäivänä 14.2.2024.

Katso elokuvan traileri Sofia Coppolan (Lost in Translation, Marie Antoinette) ohjaama elokuva Priscilla nähdään Suomessa valkokankailla 14.2.2024. Elokuva sukeltaa nuoren Priscillan elämään Rock’n Rollin kuninkaan, Elviksen muusana. Priscillana nähdään Cailee Spaeny (Oikeuden puolesta) ja Elviksen roolissa Jacob Elordi (Euphoria, Saltburn). Elokuvan traileri on nähtävissä täältä ja sen voi jakaa eri medioissa. Elokuvassa teini-ikäinen Priscilla kohtaa… Lue lisää »

Top