Risto Räppääjä ja kaksoisolento -elokuvan ohjaa menestysmusikaaleista tuttu Samuel Harjanne

– Musiikin säveltää Kerkko Koskinen

Risto Räppääjä palaa elokuvateattereihin! Uuden, Solar Filmsin tuottaman Risto Räppääjä ja kaksoisolento -elokuvan ohjaa musikaaleissa menestystä niittänyt Samuel Harjanne. Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla juhannuksesta elokuun alkuun ja elokuvateattereihin se saapuu helmikuussa 2025.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen lastenkirjaan ja sen päärooleissa, rakastettuina Lennart Lindberginä ja Pakastaja-Elvinä nähdään edelleen koko perheen ikisuosikit Ylermi Rajamaa ja Jenni Kokander. Rauha Räppääjän roolin näyttelee Iina Kuustonen ja uudessa Mirabellan roolissa  nähdään Oona Airola. Lapsinäyttelijät julkistetaan erikseen.

Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä -elokuvat ovat olleet elokuvateatterimenestyksiä ja saaneet kaikkiaan yli 2 400 000 katsojaa.

Risto Räppääjä ja kaksoisolento -elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tiina ja Emma Nopola. Musiikin säveltää Kerkko Koskinen ja sanat ovat peräisin Matias Nopolan kynästä. Elokuvan tuottaa Rimbo Salomaa, jolle tämä on jo seitsemäs Risto Räppääjä. Hän kertoo siitä seuraavasti:

Risto Räppääjä -elokuvat pyrkivät aina uudistumaan joko tekotavalla tai uusilla keskeisillä tekijöillä. Viimeksi meillä oli paljon virtuaalimaailmaa, nyt on luvassa musiikintäyteistä elokuvaa. Sen takia uuden Räppääjän ohjaajaksi on valittu teatterimaailmasta tuttu musikaalien ohjaaja Samuel Harjanne ja säveltäjäksi Kerkko Koskinen. Olen enemmän kuin innoissani näistä uusista tekijöistä sekä Nopoloiden huikeasta Kaksoisolento-tarinasta.”

Samuel Harjanne on enemmän kuin iloinen uudesta aluevaltauksestaan: ”Olen niin iloinen, ällistynyt ja innoissani, että pääsen Risto Räppääjä -elokuvien ohjaajien kunniakkaaseen joukkoon. Tästä tulee ensimmäinen elokuvaohjaukseni, ja olen iloinen, että Solar Films näkee musikaalien sävyttämässä kädenjäljessäni jotain mielenkiintoista valkokankaalle. Minua ympäröivät alan huippuammattilaiset niin tuotannon kuin näyttelijöiden osalta enkä malta odottaa elokuvan kuvauksien alkamista!”

Tekijät
Ohjaus – Samuel Harjanne
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin
Tuottaja Ricky Rapper Oy – Tiina Nopola
Linjatuottaja – Anna Nuru
Käsikirjoitus –  Tiina Nopola ja Emma Nopola
Musiikin sävellys – Kerkko Koskinen
Laulujen sanat – Matias Nopola
Koreografi – Jari Saarelainen
Kuvaus – Jari Mutikainen, F.S.C.
Leikkaus – Toni Tikkanen ja Joel Olander
Äänisuunnittelu – Olli Huhtanen
Lavastussuunnittelu – Maria Hahl
Pukusuunnittelu – Heli Lindroos
Maskeeraussuunnittelu – Anu Rokkanen
Tuotanto  – Solar Films ja Ricky Rapper Oy
Levitys  – Nordisk Film

https://solarfilms.com/
https://nordiskfilm.fi/
https://www.facebook.com/SolarFilmsInc
https://www.facebook.com/nordiskfilmelokuvat
https://www.instagram.com/solarchannel/
https://www.instagram.com/nordiskfilmfinland/
TikTok nordiskfilmfinland
https://www.tiktok.com/@nordiskfilmfinland

 

Kuva: Samuel Harjanne. Credit: Anna Nuru

Top