Ella ja kaverit menevät metsään… ja tulevat sieltä elokuvan kanssa pois!

Uuden Ella ja kaverit -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet. Elokuvassa Ellan luokka lähtee opettajan johdolla ratkiriemukkaalle kesäretkelle, mutta joutuukin keskelle saukkojen pelastusoperaatiota.

Ellan pääroolin näyttelee Elma Ufacik ja muissa merkittävissä rooleissa esiintyvät Lauri Tilkanen, Joonas Saartamo, Santtu Karvonen, Pilvi Hämäläinen ja Christoffer Strandberg. Lasten ihastuttavaa kaveriporukkaa näyttelevät Elma Ufacikin kanssa Vilma Tanskanen, Frida Seppälä, Jimi Vuolle, Miika Lamminluoto, Jooa Sale ja Elias Siiskonen.

Don Filmsin tuottaman elokuvan ohjaa Elin Grönblom ja sen tuottavat Aleksi Hyvärinen ja Taneli Mustonen. Elokuvan on käsikirjoittanut Katri Manninen. Uutuuselokuva  perustuu Timo Parvelan suosittuun lastenkirjaan Ella ja kaverit menevät metsään. Elokuva kuvataan Tampereella tänä kesänä ja elokuvateattereihin se tulee syyskaudella 2025. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Elokuvan tuottaja Aleksi Hyvärinen kommentoi elokuvaa: ”Ella ja kaverit -kirjasarja täyttää ensi vuonna 30 vuotta, joten elokuvamme huipentaa juhlavuoden. Meidän koko tekijäporukalle on kunniatehtävä päästä sovittamaan näiden koko kansan rakastamien kirjojen vastustamatonta huumoria valkokankaille.”

Timo Parvela on palkittu kirjailija, joka on kirjoittanut niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Parvelan Ella ja kaverit -sarja on riemastuttanut lukijoita ympäri maailman lähes 30 vuotta. Kirjojen lisäksi Parvela on kirjoittanut tv-käsikirjoituksia, näytelmiä ja sanoituksia. Hän on julkaissut yli 100 kirjaa, joita on käännetty 40 kielelle ja myyty maailmanlaajuisesti yli 8 miljoonaa kappaletta. Hänet on palkittu muun muassa lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnolla. Tänä vuonna hän oli lastenkirjallisuuden Nobeliksi kutsutun H. C. Andersen -palkinnon ehdokkaana. Parvelan kirjoja kustantavat Tammi ja WSOY.

Tuotantoyhtiö Don Films tunnetaan muiden muassa elokuvista Se mieletön remppa, Kulkuset kulkuset, Bodom ja The Twin – paha kaksonen.

https://nordiskfilm.fi/
https://www.facebook.com/nordiskfilmelokuvat
https://www.instagram.com/nordiskfilmfinland/
https://www.tiktok.com/@nordiskfilmfinland

https://www.youtube.com/user/NordiskFilmFinland

 

Kuva: (c) Don Films Oy 2024

Top