Onneli, Anneli ja nukutuskello on vajaassa kahdessa viikossa saanut yli 110 000 katsojaa

Joulupäivänä ensi-iltansa saanut Onneli, Anneli ja nukutuskello –elokuvan on vajaassa kahdessa viikossa nähnyt jo 110 303 katsojaa. Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan perustuva elokuva on oma itsenäinen Onneli ja Anneli -tarinansa ja järjestyksessään neljäs Saara Cantellin ohjaama Onneli ja Anneli -elokuva.

“Olen todella onnellinen, että katsojat ovat ottaneet Nukutuskellonkin omakseen! Vastakkainasettelua korostavassa, insinööriajatteluun uskovassa ajassamme elokuvamme tarjoaa vaihtoehdon kannustamalla luovuuteen ja yhteistyöhön. Vääryksiä vastaan voi ja täytyy taistella ja unelmistaan pitää kiinni”, sanoo Saara Cantell. 

Elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä sanoo:

”Kurenniemen syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 100 vuotta, ja ensimmäinen Onneli ja Anneli -kirja julkaistiin jo 60-luvulla. Siksi näiden elokuvien menestys on ollut ainutlaatuista. Se kertoo siitä miten onnistuneesti elokuvan tekijät ovat onnistuneet luomaan Onnelin ja Annelin ajattoman, positiivisen ja taianomaisen maailman valkokankaille.”Elokuvassa Onnelina ja Annelina ihastuttavat Celina Fallström ja Olga Ritvanen. Vekotiitus Vappusen roolia näyttelee Ville Myllyrinne. Elokuvan henkilöhahmoihin kuuluvat myös Oskari Oikotie (Antti Autio), Heidi (Aamu Sorvoja) ja Martta (Henna Tanskanen). Mukana seikkailee monia sympaattisia eläimiä, kuten minipossu Puustinen ja Vahti-koira.
SYNOPSIS: Onneli ja Anneli saavat naapureiltaan Tingelstiinalta ja Tangelstiinalta tehtävän: tädit lähettävät tytöt pitämään huolta hajamielisestä keksijäveljestään Vekotiituksesta. Onneli ja Anneli tutustuvat Vekotiituksen tilan ihmeellisiin keksintöihin ja joutuvat suureen seikkailuun, kun tilaan kohdistuu purku-uhka. Onneli ja Anneli pelastavat Vekotiituksen keksinnön avulla sukutilan, mutta pelastamisoperaatio vaatii mukaan tuttuja Ruusukujan apujoukkoja ja jopa vierailua unimaailmaan.

Onneli, Anneli ja nukutuskello perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan. Elokuvan on tuottanut Zodiak Finland Oy / Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen, ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvan ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, Yleisradio ja Länsi-Suomen elokuvakomissio. Elokuvan pääyhteistyökumppanit ovat Kannustalo, tiedekeskus Heureka ja Elisa Viihde, ja se on kuvattu kesällä 2018 Turun seudulla, muun muassa Kuralan Kylämäessä.

Ohjaaja: Saara Cantell
Käsikirjoittaja: Sami Keski-Vähälä
Tuottajat: Sari Lempiäinen, Teea Hyytiä
Tuotanto: Zodiak Finland Oy
Levitys: Nordisk Film

ROOLEISSA Onneli – Celina Fallström
Anneli – Olga Ritvanen
Heidi – Aamu Sorvoja
Vekotiitus Vappunen – Ville Myllyrinne
Tingelstiina – Elina Knihtilä
Tangelstiina – Kiti Kokkonen
Ulpukka – Jaakko Saariluoma
Rouva Rosina – Johanna af Schultén
Rouva Ruusupuu – Eija Ahvo
Oskari Oikotie – Antti Autio
Martta – Henna Tanskanen
Kaupunginjohtaja – Jani Toivola

Top