The Favourite kahmi 12 BAFTA-ehdokkuutta – Green Book myös yksi suosikeista

Alkuvuoden odotetuihin ensi-iltaelokuviin kuuluvat The Favourite ja Green Book ovat vahvoilla BAFTA-ehdokkuuksissa. Yorgos Lanthimoksen ohjaama THE FAVOURITE on saanut 12 BAFTA-ehdokkuutta, mikä on enemmän kuin millään toisella elokuvalla.

The Favourite on ehdolla lähes kaikissa merkittävissä palkintokategorioissa, muun muassa parhaan elokuvan, ohjauksen, naispääosan ja naissivuosan BAFTAn saajaksi. Olivia Colmanin, Emma Stonen ja Rachel Weiszin tähdittämä, 1700-luvun Englannin hoviin sijoittuva elokuva saa Suomen ensi-iltansa 8. helmikuuta.


The Favourite – Emma Stone

Toinen talven odotettu ensi-ilta on 18.1., kun Peter Farrellyn GREEN BOOK tulee elokuvateattereihin. Viggo Mortensen on ehdolla parhaan miespääosan ja Mahershala Ali parhaan miessivuosan BAFTA-palkinnon saajaksi. Green Book on ehdolla myös parhaan elokuvan ja parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen palkintokategorioissa. Elokuva kertoo tosiystävyydestä, joka ylittää 1960-luvun alun rotuun ja yhteiskuntaluokkaan liittyvät rajoitteet.

Bohemian Rhapsody ja Widows myös ehdolla

Parhaillaan valkokankailla nähtävissä oleva Bohemian Rhapsody on saanut neljä BAFTA-ehdokkuutta. Rami Malek on ehdolla parhaasta miespääosasta, lisäksi elokuva on ehdolla elokuvaus, äänityöt ja ”Outstanding British Film in 2019” –palkintokategorioissa. Steve McQueenin Widows-elokuvan Viola Davis on ehdolla parhaan naispääosan Baftan saajaksi.

BAFTA-palkinnot jaetaan 10.2. Lontoossa.

Nordisk Filmin tulevien ensi-iltaelokuvien BAFTA-ehdokkuudet:

The Favourite:

Elokuva (Film) – Ceci Dempsey, Ed Guiney, Yorgos Lanthimos, Lee Magiday
Ohjaaja (Director) – Yorgos Lanthimos
Naispääosa (Best Actress) – Olivia Colman
Naissivuosa (Supporting Actress) – Emma Stone
Naissivuosa (Supporting Actress) – Rachel Weisz
Alkuperäiskäsikirjoitus (Original Screenplay) – Deborah Davis, Tony McNamara
Elokuvaus (Cinematography) – Robbie Ryan
Maskeeraus ja kampaus (Make-Up and Hair) – Nadia Stacey
Pukusuunnittelu (Costume Design) – Sandy Powell
Leikkaus (Editing) – Yorgos Mavropsaridis
Tuotantosuunnittelu (Production Design) – Fiona Crombie, Alice Felton
”Outstanding British Film in 2019” – Yorgos Lanthimos, Ceci Dempsey, Ed Guiney, Lee Magiday, Deborah Davis, Tony McNamara

Green Book:

Elokuva (Film) – Jim Burke, Brian Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga, Charles B. Wessler
Miespääosa (Best Actor) – Viggo Mortensen
Miessivuosa (Supporting Actor) – Mahershala Ali
Alkuperäiskäsikirjoitus (Original Screenplay) – Brian Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen.

Top