HÖLMÖ NUORI SYDÄN kilpailee Kristallikarhu-palkinnosta Berliinissä

Lokakuussa Suomessa ensi-iltansa saanut Selma Vilhusen ohjaama Hölmö nuori sydän on valittu Berliinin elokuvafestivaalille nuortenelokuvien Generation 14plus -kilpasarjaan tavoittelemaan Kristallikarhu–palkintoa.
“On suuri kunnia saada kokea elokuvamme Euroopan ensi-ilta Berliinin elokuvajuhlilla arvostetussa nuortenelokuvasarjassa. Näytösten yleisössä on perinteisesti paljon nuoria, ja odotankin kovasti kohtaamisia saksalaisten nuorten kanssa”
, iloitsee ohjaaja Selma Vilhunen.

Elokuvan käsikirjoittaja Kirsikka Saari sanoo:

“Tämä valinta on ihana juttu, ja erityisen iloinen olen nuorten näyttelijöiden Jere Ristepän ja Rosa Honkosen puolesta. Olen aiemmin nähnyt Berlinale Generation -sarjan elokuvia yleisön joukossa, ja taso on ollut kova. Yleensä täydet katsomot ja myötäelävä nuori yleisö tekevät kokemuksesta erityislaatuisen.”

Hölmö nuori sydän -elokuvan pääosissa ovat Rosa Honkonen ja Jere Ristseppä. Elokuvan on käsikirjoittanut Kirsikka Saari ja ohjannut Selma Vilhunen. Elokuvan tuottajat ovat Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi Tuffi Filmsiltä ja hollantilaiset yhteistuottajat Annemiek van der Hell (Windmill Film) ja Nima Yousefi (Hobab). 


Vilhusen aiemmat ohjaustyöt ovat saaneet tunnustusta niin maailmalla kuin Suomessakin. Lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? valittiin tammikuussa 2014 Oscar-ehdokkaaksi ensimmäisenä suomalaisena lyhytelokuvana. Vilhusen ensimmäinen pitkä fiktioelokuva, Making Moviesin tuottama Tyttö nimeltä Varpu palkittiin vuonna 2016 Rooman elokuvafestivaalilla Taodue Golden Camera -pääpalkinnolla ja se sai Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon marraskuussa 2017.

Vilhusen viimeisimpiin ohjaustöihinsä kuuluva dokumenttielokuva Hobbyhorse Revolution voitti pääpalkinnon kotimaisessa kilpailusarjassa sekä Risto Jarva –palkinnon Tampereen elokuvafestivaaleilla. Dokumentti on sittemmin esitetty useilla kansainvälisillä festivaaleilla ja se voitti yleisöpalkinnon Amsterdamin Cinekid-festivaalilla vuonna 2017. Suomessa se palkittiin parhaan dokumenttielokuvan Jussi-palkinnolla 2018.

Vilhuselle on tänä vuonna myönnetty Suomi-palkinto tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta.

Tuffi Films on vuonna2010 perustettu helsinkiläinen tuotantoyhtiö, jonka useita elokuvia on palkittuniin kotimaisilla, kuin myös kansainvälisillä festivaaleilla, kuten esimerkiksiSundance, Berlinale ja Locarno. Yhtiön omistavat kaksi tuottajaa ja kolmeohjaaja-käsikirjoittajaa. Tuffi Filmsin ensimmäinen elokuva, Pitääkö mun kaikkihoitaa? valittiin Oscar-ehdokkaaksi vuonna 2014. Hölmö nuori sydän on TuffiFilmsin ensimmäinen pitkä elokuva päätuottajana.

Top