METSÄJÄTTI SELVÄSTI VIIKON KATSOTUIN ELOKUVA

– Elokuva saanut kaikista katsojista 24 % toisella teatteriviikollaan

Metsäjätti-elokuva on noussut viikon katsotuimmaksi elokuvaksi 24 %:lla elokuvien kokonaiskatsojamääristä viikolla # 39. Ville Jankerin ohjaama elokuva tuli ensi-iltaan 11.9.2020, joten se nousi listan kärkeen toisella teatteriviikollaan, jolloin se sai 15 246 katsojaa. Metsäjätti on saanut eiliseen torstaihin 24.9.2020 mennessä kaikkiaan 35 874 katsojaa. Elokuva on Solar Filmsin tuotantoa ja sen levittää Nordisk Film.

Solar Filmsin tuottaja Rimbo Salomaa iloitsee elokuvan suosiosta eri puolilla Suomea. “Hienoa, että Metsäjätti on pitänyt pintansa sekä maaseudulla että kaupungeissa ja noussut toisella esitysviikolla koko Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi, mikä on harvinaista”, hän sanoo.

Ohjaaja Ville Jankeri on puolestaan iloinen siitä, että ihmiset ovat löytäneet tiensä takaisin elokuvateattereihin. Hän jatkaa: “Eritoten iloinen olen pienten paikkakuntien teattereiden puolesta, joiden yleisöä elokuvamme puhuttelee.”

Katso ohesta vasta julkaistu kohtauspätkä. Oheisessa kohtauksessa Anu Sinisalon esittämä johtaja Katariina ja Jussi Vatasen esittämä päähenkilö Pasi keskustelevat tehtaan toiminnasta.

Ohessa myös elokuvan traileri, jossa esiintyy Metallica. Kovan luokan metalliyhtye tähdittää elokuvaa konsertillaan Hämeenlinnassa kesällä 2019.

Elokuvasta

Ville Jankerin ohjaama Metsäjätti-elokuva perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen kirjaan ja kertoo tarinan Törmälän kunnan ihmisistä tehtaan saneerauksen varjossa. Elokuva tulee ensi-iltaan 11.9.2020. Solar Filmsin tuottaman elokuvan pääroolit näyttelevät Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Anu Sinisalo sekä Sara Soulié. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään muun muassa Tommi Korpela, Iikka Forss ja Anna-Riikka Rajanen. Ohjaaja Ville Jankerille Metsäjätti on kolmas kokoillan elokuva. Elokuvan loppubiisin Meidän murusia esittää Tommi Läntinen. Metsäjätin ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Ohjaus
Ville Jankeri

Tuottajat
Rimbo Salomaa, Jukka Helle, Markus Selin

Linjatuottaja
Maria Kaurismäki

Käsikirjoitus
Ville Jankeri ja Timo Turunen

Pääroolit
Jussi Vatanen
Hannes Suominen
Anu Sinisalo
Sara Soulié

Muut roolit
Tomi Alatalo
Iikka Forss
Tommi Korpela
Anna-Riikka Rajanen
Rami Rusinen
Jari Virman
Kuvaus
Aarne Tapola, F.S.C.

Musiikki
Marko Nyberg

Äänisuunnittelu
Janne Jankeri

Leikkaus
Harri Ylönen, F.C.E.

Lavastussuunnittelu
Sattva-Hanna Toiviainen

Maskeeraussuunnittelu
Kaisa Pätilä

Pukusuunnittelu
Tiina Kaukanen

Synopsis

Ylennys mielessään Pasi ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan. Asiat mutkistuvat, kun Pasi (Jussi Vatanen) kohtaa tehtaalla lapsuudenystävänsä Jannen (Hannes Suominen). Ennen kuin tehtaan kohtalo on selvillä, kuunnellaan metallia, tehdään politiikkaa, punnitaan ystävyys ja kohdataan menneisyys. Ehtii Pasi perustaa perheenkin Lindan (Sara Soulié) kanssa. Metsäjätti perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin.

Top