OSCAR-EHDOKAS HEATHER LOEFFLER LAVASTANUT RISTO RÄPPÄÄJÄ JA VÄÄRÄ VINCENT -ELOKUVAN

– Maria Sidin ohjaama elokuva ensi-illassa 9.10.2020
– Katso ohesta elokuvan vasta julkistettu kohtauspätkä

Maineikas lavastussuunnittelija Heather Loeffler on suunnitellut Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan lavastuksen. Heather Loefflerin työlista on huomiotaherättävä. Hän on ollut Oscar-ehdokkaana lavastuksestaan American Hustle -elokuvaan, minkä lisäksi hän on saanut muiden arvopalkintojen ehdokkuuksia sekä palkintoja. Hänen töitään ovat mm. Unelmien pelikirjaSilver Linings Playbook, Shame, Joy, Poikani Kevin – We need to talk about Kevin, Carol, Creed II sekä Michelle Obamasta kertova dokumentti Becoming. Loefflerin referenssilista ja ehdokkuudet ovat nähtävillä elokuva-alan kansainvälisessä imdb-tietokannassa.

Oheisesta uutuuselokuvan kohtauspätkästä näkyy lavastajan kädenjälki kuten myös liitteenä olevasta still-kuvasta. Kohtauspätkä esittelee Kristiina Haltun ja Silmu Ståhlbergin tulkitseman Vaahtokarkkilaulun, jonka on säveltänyt Iiro Rantala ja sanoittanut Sinikka Nopola. Kohtauksen voi jakaa eri medioissa.

Ohessa myös elokuvan traileri.

Elokuvasta

Solar Filmsin tuottama elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen, Tammen kustantamaan kirjaan. Elokuvan päärooleissa jatkavat Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvasta tutut Silmu Ståhlberg Risto Räppääjänä ja Lumi Kallio Nelli Nuudelipäänä. Muissa keskeisissä rooleissa jatkavat Ylermi Rajamaa, joka näyttelee Lennart Lindbergin roolin ja Jenni Kokander, joka hurmaa edelleen Pakastaja-Elvinä. Rauha Räppääjänä elokuvassa nähdään Minka Kuustonen. Muissa elokuvan merkittävissä rooleissa näyttelevät Kristiina Halttu, Mika Nuojua, Eero Ritala, Pirjo Lonka ja Carl-Kristian Rundman. Pikkurooleissa nähdään myös Jari Litmanen ja Arvi Lind.

Risto Räppääjä ja väärä Vincent
-elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Edellinen, Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuva oli viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva Suomessa. Se on saanut tähän mennessä elokuvateattereissa jo 288 460 katsojaa. Elokuva tuli ensi-iltaan helmikuussa 2019. Molemmat elokuvat ovat Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n yhteistuotantoa.

Tuottaja Rimbo Salomaa on tuottanut Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan lisäksi kolme ensimmäistä Risto Räppääjä -elokuvaa. Näiden kolmen menestyselokuvan alkuperäisestä tekijäkaartista on Sinikka ja Tiina Nopolan lisäksi mukana tälläkin kertaa säveltäjä Iiro Rantala. Sinikka ja Tiina Nopola toimivat myös elokuvan tuottajina.

Nopolat kommentoivat elokuvaa seuraavasti: ”Oli hauska lähteä taas elokuvan tekoon tuttujen yhteistyökumppanien kanssa. Tämä on jo viides Räppääjä-elokuva, johon Iiro Rantala on säveltänyt musiikin, ja jonka Rimbo Salomaa on tuottanut. Kun kuulimme, että Maria Sid ohjaisi elokuvan, huusimme: Jes!”

Tekijät

Ohjaus – Maria Sid
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin
Tuottajat Ricky Rapper Oy – Sinikka Nopola ja Tiina Nopola
Tuotantopäällikkö – Saku Suksi
Käsikirjoitus – Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Josefina Rautiainen ja Maria Sid
Musiikki – Iiro Rantala
Koreografi – Reija Wäre
Kuvaus – Robert Nordström, F.S.C.
Leikkaus – Joona  Louhivuori, F.C.E.
Äänisuunnittelu – Kirka Sainio
Lavastus – Heather Loeffler
Pukusuunnittelu – Anna Vilppunen, Heli Valtonen
Maskeeraussuunnittelu – Anu Rokkanen
Koreografi – Reija Wäre

Keskeiset roolit

Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg
Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio
Rauha Räppääjä – Minka Kuustonen
Pakastaja-Elvi (Elvi Räppääjä) – Jenni Kokander
Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa
Doris Saastamoinen – Kristiina Halttu
Rolf Riukupelto – Mika Nuojua
Herkules Poironen, vahtimestari – Eero Ritala
Museonjohtaja Ellen – Pirjo Lonka
Poliisipäällikkö – Carl-Kristian Rundman
Taidetutkija van Houten – Jari Litmanen
TV-toimittaja – Arvi Lind

Risto Räppääjästä

Risto Räppääjä -teoksia on myyty 20 vuoden aikana lähes miljoona kappaletta.
Risto Räppääjä -elokuvat (2008-2019) ovat saaneet kaikkiaan yli 2 miljoonaa katsojaa.
Risto Räppääjästä on tehty myös näytelmiä ja musikaaleja. Lähes jokaisessa on Iiro Rantalan säveltämiä lauluja. Risto Räppääjä -kirjoja on käännetty lähes 20 kielelle. Uusi elokuva on järjestyksessään jo kahdeksas Risto Räppääjä -elokuva.

 

Top