Escape train -kilpailijat onnistuivat pakenemaan – kisa päättyi tasapeliin

VR:n 13-tuntinen pakohuonepeli saatiin päätökseen torstaiaamuna Rovaniemellä. Illan ja yön yli kestäneen arvoitusten ratkomisten jälkeen Riku Niemisen ja Katleena Kortesuon luotsaamat joukkueet päätyivät tasapisteisiin. Pelin live-lähetykset keräsivät Facebookissa yli 116 000 katselukertaa. Live-lähetyksen verkkoyhteyksien toteutuksessa tehtiin yhteistyötä teleoperaattori DNA:n kanssa.

 

Tasainen taisto

”Molemmilla joukkueilla  jäi yksittäisiä pelitehtäviä ratkaisematta, mutta kokonaisuutena katsoen he ratkaisivat koko pelin. Junasta pakeneminen siis onnistui”, sanoo Ágnes Kaszás, taiteellinen johtaja ja yksi pelisuunnittelijoista InsideOut Escape Gamesista.

Joukkueet keräsivät pelin ajan pisteitä, joiden jako perustui pelinopeuteen ja ratkaistujen tehtävien määrään. Kun pisteet laskettiin yhteen, joukkueet päätyivät täsmälleen samaan pistemäärään: 29/38.

”Upeinta oli, kun joukkueet onnistuivat ratkaisemaan aamuyöllä kuuden huoneen kokonaisuuden täsmälleen samaan aikaan. Se oli kirkkain osoitus joukkueiden tasaväkisyydestä”, Kaszás jatkaa.

Peli edusti uuden sukupolven pakohuonepelejä, joissa perinteiset pakohuonetehtävät yhdistetään immersiiviseen teatteriin. Kokonaisuuden toteuttamiseen osallistuikin yli 15 avustajaa ja näyttelijää, mukaan lukien Jussi-palkittu Santtu Karvonen. Matkan aikana ihailtiin myös sirkustaiteilijoiden taidonnäytteitä ja kuultiin useampaan otteeseen Jazz-bändin ja viulistin esittämää live-musiikkia. Lisäksi peliin oli sisällytetty Onni Boin intiimi akustinen esitys.

Kokonaisvaltainen kokemus teki lähtemättömän vaikutuksen: “Käsittämättömän upea kokemus! Saimme ratkoa porukalla kunnon pulmia, ja kaikkea ryyditti mahtava live-ohjelma: jazz-bändi, viulisti ja sirkusartistit. Tämän reissun jälkeen en katso enää junia enkä pakohuoneita samoin silmin kuin ennen”, kommentoi kapteeni Katleena Kortesuo.

 

Monivaiheinen kokonaisuus

Monivaiheisen pelin tapahtumat alkoivat 20th Century Foxin Idän pikajunan arvoitus –elokuvan inspiroimina, kun pelaajien keskuuteen marssitettiin joukko omalaatuisia henkilöhahmoja. Pian saatiin tietää junassa sattuneesta kuolemantapauksesta, jota pelaajat hälytettiin selvittämään. Kun salaperäisen murhan palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, seurasi kuitenkin uusi käänne: vastikään murhattu hahmo asteli elävänä paikalle. Koko tapaus olikin lavastettu osaksi suurempaa kokonaisuutta, jolla testattiin pelaajien kyvykkyyttä.

Joukkueet jatkoivat yhä haastavampaan peliosioon, jossa kaksitoista makuuvaunuhyttiä oli yhdistetty kahdeksi identtiseksi pelikokonaisuudeksi. Aamuyön pikkutunteina pelaajat yllätettiin toistamiseen, kun heidät herätettiin yksitellen ratkomaan viimeistä tehtävää.

Yöllinen Night Games -koitos koostui interaktiivisista kohtaamisista, jossa kilpailijat tapasivat oudoksi ulottuvuudeksi muunnetulla junan käytävällä kahdestaan vastajoukkueen pelaajan kanssa. Recover Laboratoryn toteuttama osuus muodostui esittävän taiteen ja kuvataiteen keinoin rakennetuista, livemusiikki-, notkeusakrobatia- ja vannemanipulaatioesityksistä, jotka yhdistyivät pelielementtien kanssa.

Pelin loputtua pelaajat kokivat vielä viimeisen yllätyksen, kun he saivat kuulla, että kummassakin joukkueessa oli koko pelin ajan toiminut peitetehtävissä yksi pelaaja, “Henna Järvinen” eli Hanna Juutilainen sekä “Leena Maunula” eli Kaisa-Leena Koskenkorva, InsideOut Games:ltä. Peitepelaajien tehtävänä oli tukea tuomariston pisteytystä oman joukkueensa sisältä tarkkailemalla puolueettomasti joukkueen suoritusta.

 

Tunnelma pelin jälkeen “väsynyt, mutta onnellinen”

Rovaniemelle saapunut peliseurue oli yhtä mieltä siitä, että takana oli todella unohtumaton kokemus: ”Olen väsynyt mutta onnellinen, että sain kokea tämän ja jakaa kapteeniuden Katleenan kanssa. Tämä oli ihan huikea kokemus”, hehkutti Riku Nieminen, toinen kapteeneista.

Ennen lähtöään Rovaniemeltä, lähes läpi yön valvoneet pelaajat latasivat akkujaan Lapin lumisissa maisemissa Joulupukin Pajakylässä.

 

Lisätietoja antaa mielellään:

VR Group mediadesk

puh. 0307 0123

 

VR

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 8 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa. www.vrgroup.fi

 

InsideOut Escape Games

InsideOut Escape Games on pakopelien pioneeri Suomessa avattuaan ensimmäisen pakohuonepelin vuonna 2014. Yritys luo kokonaisvaltaisia elämyksiä, joissa immersiivinen teatteri yhdistyy monikerroksisten pulmien, mukaansatempaavan tarinankerronnan ja interaktiivisen teknologian kanssa.
Recover Laboratory

Recover Laboratoryn nykytaidetta ja -sirkusta yhdistelevät teokset ovat immersiivisiä reittejä, pysähtyneen ajan hetkiä, joihin katsojat astuvat sisään yksin. Teokset ovat minkälaisiin tiloihin tahansa rakennettavia, ja niiden keskiössä nousee tärkeäksi puhdas, inhimillinen kontakti. Recover Laboratoryn rinnakkaistodellisuudessa vastuu ja vapaus omasta kokemuksesta on katsojalla. Monitaiteisen ryhmän ytimessä vaikuttavat ohjaaja Miradonna Sirkka, taiteellinen johtaja Sofi Häkkinen ja elämystuottaja Inna Huttunen. www.recoverlaboratory.com

 

DNA

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2016 oli 859 miljoonaa euroa ja liiketulos 91 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,8 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, @DNA_Business ja @DNA_Palvelu sekä Facebookissa.

 

Idän pikajunan arvoitus

Mikä alkaa Euroopan halki kulkevana ylellisenä junamatkana, muuttuu nopeasti yhdeksi tyylikkäimmistä, jännittävimmistä ja henkeäsalpaavimmista mysteereistä. Menestyskirjailija Agatha Christien romaaniin perustuvassa Idän pikajunan arvoitus -elokuvassa kolmetoista toisilleen tuntematonta matkustajaa jäävät loukkuun junaan, jossa kaikki ovat epäiltyjä. Yhden miehen on taisteltava aikaa vastaan ratkaistakseen mysteerin ennen kuin murhaaja iskee uudestaan. Elokuvan on ohjannut Kenneth Branagh, joka nähdään myös pääosassa. Muissa rooleissa ovat mm. Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley ja Josh Gad. Suomessa elokuvan levittää Nordisk Film. IDÄN PIKAJUNAN ARVOITUS nyt elokuvateattereissa kautta maan. https://www.nordiskfilm.fi/idan-pikajunan-arvoitus/

 

Top