VR:n Escape Trainin kilpailijakahdeksikko valittiin yli 3000 hakijan joukosta

Suuren yleisöryntäyksen aiheuttaneen Idän pikajuna -Escape Trainin kilpailijat on valittu. Hakemuksia saapui VR:lle yli 3000, ja tuomaristolla oli täysi työ hienosti toteutettujen hakemusten karsimisessa. Haastavan valintaprosessin päätteeksi kahdeksan kilpailijaa on valittu kisaamaan maailman pitkäkestoisimpaan escape room -peliin.

“Lopulliset kilpailijat ovat todella monipuolinen joukko, jotka kaikki tuovat peliin mukaan jotain mielenkiintoista persoonansa, pelikokemuksensa tai taustansa kautta. Meillä on hyvin kokeneita escape room -pelaajia ja toisaalta myös aivan ensikertalaisia, joten pelistä tulee varmasti jännittävä. Kilpailijoiden monipuolisuus heijastelee myös kapteenistoa, kun Katleena Kortesuo on erittäin kokenut pelaaja ja Riku Nieminen puolestaan ummikko. On mielenkiintoista nähdä, onko aiemmasta pelikokemuksesta hyötyä, ja kuoriutuuko ensikertalaisistamme escape room -taitajia”, sanoo Outi Lahtinen, VR:n matkustajaliikenteen markkinoinnista.

 

Monipuolisten kilpailijoiden joukossa Jääkarusellin keksijä

Kilpailijoiden joukko on monipuolinen, ja jokaiselta kilpailijalta löytyy varmasti osaamista, josta voi olla kisan aikana yllättävää hyötyä.  Mukana on mm. Jääkarusellin keksijä ja entinen NASA-insinööri Janne Käpylehto. Janne ei ole kokeillut escape room -pelejä ennen, mutta hänen kekseliäisyytensä voi hyvin korvata kokemuksen puutteen tiukan paikan tullen.

Escape room -konkareita sen sijaan edustavat Tampereen Salakapakka-pakohuoneen ennätyksenhaltija Henrikki Helander, sekä escape room -taitaja Annukka Matilainen, joka on kirjoittanut pakohuone-aiheista blogiakin. Kokemuksensa lisäksi Annukalla on myös salainen ase, jolla hän aikoo pitää joukkueensa hereillä 13-tuntisen matkan ajan: säkkipilli.

Lue lisää kilpailijoista VR:n sivuilta: www.vr.fi/escapetrain

DNA:lta yhteydet junaan

Vaikka pelaajia mahtuu mukaan vain kourallinen, on muilla mahdollisuus hypätä junan kyytiin sosiaalisen median välityksellä. Yleisö voi seurata pelin kulkua, ja jopa osin vaikuttaa siihen VR:n Facebook-sivulla, jonne pelin tapahtumia tullaan striimaamaan. Verkkoyhteyden pelin lähettämistä varten, koko lähes tuhannen kilometrin matkalle, tarjoaa teleoperaattori DNA.

Escape Train lähtee Helsingin päärautatieasemalta kohti Rovaniemeä 13.12.2017.

 

Idän pikajunan arvoitus

Mikä alkaa Euroopan halki kulkevana ylellisenä junamatkana, muuttuu nopeasti yhdeksi tyylikkäimmistä, jännittävimmistä ja henkeäsalpaavimmista mysteereistä. Menestyskirjailija Agatha Christien romaaniin perustuvassa Idän pikajunan arvoitus -elokuvassa kolmetoista toisilleen tuntematonta matkustajaa jäävät loukkuun junaan, jossa kaikki ovat epäiltyjä. Yhden miehen on taisteltava aikaa vastaan ratkaistakseen mysteerin ennen kuin murhaaja iskee uudestaan. Elokuvan on ohjannut Kenneth Branagh, joka nähdään myös pääosassa. Muissa rooleissa ovat mm. Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley ja Josh Gad. Suomessa elokuvan levittää Nordisk Film. Idän pikajunan arvoitus nyt elokuvateattereissa. https://www.nordiskfilm.fi/idan-pikajunan-arvoitus/

Top