Tältä näyttää marraskuussa ensi-iltansa saava draamakomedia NAURUN VARJOLLA

Stand up -komiikan maailmaan sijoittuva draamakomedia NAURUN VARJOLLA saa ensi-iltansa 20.11.2020. Reetta Aallon ohjaaman elokuvan pääosissa näyttelevät Elena Leeve, Joonas Saartamo, Ernest Lawson ja Aino Sirje. Naurun varjolla -elokuvan traileri on nyt julkaistu.

NAURUN VARJOLLA kertoo elämässään hieman hukassa olevasta Mariasta, joka osallistuu stand up -kurssille ja päätyy aloittelevien koomikoiden kilpailukiertueelle. Kiertue sujuu vaihtelevalla menestyksellä eivätkä ihmisuhteetkaan osoittaudu aivan yksinkertaisiksi.

“Maria lähtee aloittelevien koomikoiden kiertueelle ”muuttamaan maailmaa”, mutta muuttuukin matkan varrella eniten itse. Stand up -lavat ovat oivallinen näyttämö tarinalle, joka käsittelee muun ohella myös erilaisten arvojen ja maailmankuvien yhteentörmäystä”, elokuvan ohjaaja Reetta Aalto sanoo.

“Elokuvan ydinviesti tuntuu nyt ehkä merkityksellisemmältä kuin koskaan. Olemme tärkeitä toinen toisillemme. Tämä aika tarvitsee naurua. Nauretaan yhdessä, ehkä turvavälein ja maskit naamalla, mutta kuitenkin.”

Naurun varjolla on Reetta Aallon ensimmäinen pitkä elokuva. Hänen viimeisimpiin ohjaustöihinsä kuuluu seitsemän naisohjaajan palkittu yhteisteos Tottumiskysymys (2019). Aalto julkaisi kesällä esikoisromaaninsaVadim. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa Anna Ruohonen, joka on ollut kirjoittamassa lukuisia komediasarjoja, ja harrastaa myös itse stand-upia.

Elokuvan pääosissa ovat Elena Leeve, Joonas Saartamo, Aino Sirje ja Ernest Lawson. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Minna Kivelä, Heikki Silvennoinen, Satu Tuuli Karhu ja Miika Laakso.

Naurun varjolla saa ensi-iltansa 20.11.2020. Elokuvan on tuottanut Sari Lempiäinen Zodiak Finlandilta, ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvan pääyhteistyökumppani on Film Tampere, ja sitä ovat Suomen elokuvasäätiön lisäksi rahoittaneet Yle ja Länsi-Suomen elokuvakomissio.

SYNOPSIS

Työttömäksi jäänyt, Tampereella asuva ja elämässään hieman hukassa oleva Maria (Elena Leeve) osallistuu stand up -kurssille, ja päätyy aloittelevien koomikoiden kilpailukiertueelle. Seuranaan kiertueella Marialla on pieni, mutta keskenään erilaista komiikkaa tekevä joukko koomikoita (Saartamo, Lawson ja Sirje). Yhteinen kiertue sujuu sekalaisesti eivätkä ihmissuhteetkaan osoittaudu aivan yksinkertaisiksi. Kun kiertue ja kilpailu saa päätöksensä, ei Mariakaan ole enää entisensä.

Top