Paul Anderson saapuu Suomeen Jalmari Helanderin uuden elokuvan kuvauksiin Lappiin

Jalmari Helanderin uuden elokuvan Sisu pääosissa nähdään Jorma Tommila ja Paul Anderson. Sony Pictures Worldwide Acquisitions (SPWA) on hankkinut elokuvan maailmanlaajuiset levitysoikeudet. Pohjoismaissa elokuvan levittää Nordisk Film.

Jalmari Helanderin ohjaaman ja käsikirjoittaman sekä Petri Jokirannan tuottaman elokuvan Sisu kuvaukset alkavat ensi syyskuussa Suomen Lapissa. Sisu on hermoja raastava toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa. Pääosissa nähdään Helanderin Rare Exports elokuvan tähti Jorma Tommila sekä Paul Anderson, joka on tuttu muun muassa Oscar-voittaja elokuvasta The Revenant sekä TV-sarjasta Peaky Blinders.

”Minulla on ollut unelma 10-vuotiaasta asti tehdä räjähtävä toimintaelokuva Suomessa. Lopultakin olen tilanteessa, jossa saan toteuttaa haaveeni ja ohjata eeppisen selviytymistarinan, joka sijoittuu toisen maailmansodan runtelemaan Lappiin”, kertoo Jalmari Helander.

”On upea asia, että amerikkalainen ”major studio”, Sony, solmii levityssopimuksen tuotantoyhtiömme kanssa. Sisu on jälleen yksi uusi etappi meille kohti sellaista kotimaista elokuvatuotantoa, joka toimii yhtä hyvin levityksessä Suomessa kuin maailmalla, kommentoi tuottaja Petri Jokiranta.

JORMA TOMMILA
Jussi-palkittu Jorma Tommila esitti pääosaa Rare Exports -menestyselokuvassa. Tommila on esiintynyt useissa pitkissä elokuvissa kuten Bad Luck Love, Raid, Muukalainen, Vares – yksityisetsivä, Erottamattomat sekä Harjunpää ja pahan pappi. Tommila on viimeksi nähty TV-sarjoissa Kimmo ja AJ Annilan ohjaamassa Heroes of the baltic sea. Hän työskentelee tällä hetkellä Vaasan kaupunginteatterissa. https://www.imdb.com/name/nm0866918/ 

PAUL ANDERSON
Paul Anderson on tunnettu Arthur Shelbyn roolistaan hittisarjassa Peaky Blinders. Hänellä on myös ollut merkittäviä rooleja elokuvissa The Revenant, Hostiles, In The Heart Of The Sea ja ’71. Anderson on juuri päättänyt Guillermo Del Toron ohjaaman Nightmare Alley -elokuvan kuvaukset, jossa vastanäyttelijöinä nähdään Cate Blanchett, Bradley Cooper ja Rooney Mara. https://www.imdb.com/name/nm2167957/?ref_=fn_al_nm_1

SYNOPSIS
Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi (Jorma Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä. Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin (Paul Anderson) johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

TUOTANTO JA LEVITYS
Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy, tuottajana Petri Jokiranta ja vastaavina tuottajina (executive producer) Mike Goodridge, Gregory Ouanhon ja Antonio Salas. Sony Pictures on hankkinut elokuvaan maailmanlaajuiset levitysoikeudet Pohjoismaiden ulkopuolella. Pohjoismaissa elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan tv-esityksistä vastaa MTV Oy ja elokuva tullaan näkemään myös C More -suoratoistopalvelussa. Sisua ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö ja Business Finland – Audiovisual Production Incentive. Sisu saa ensi-iltansa vuonna 2022.

******************

SUBZERO FILM ENTERTAINMENT
Subzero Film Entertainment was established in 2012 by producer Petri Jokiranta and director Jalmari Helander after the success of their previous film Rare Exports: A Christmas Tale. Under their Subzero banner Jokiranta and Helander will concentrate on developing high-concept genre projects mainly for Helander to direct and Subzero to produce. Big Game (2015) by Jalmari Helander, with a budget of 8,6 MEUR and cast including Samuel L. Jackson and Jim Broadbent was the film produced under Subzero banner.

NORDISK FILM
Nordisk Film
 on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen.

Kuvat: Paul Anderson, kuva: James Shaw, Jorma Tommila, kuva: Ida Helander-Tommila, Jalmari Helander, kuva: Jori Grönroos

Top