PANU AALTION SÄVELTÄMÄN LUONTOSINFONIA-ELOKUVAN MUSIIKKI KILPAILEE HARPA-PALKINNOSTA BERLIINISSÄ

Jo kymmenettä kertaa jaettavan HARPA Nordic film Composers Award -palkinnon saajaksi on valittu suomalainen elokuvasäveltäjä Panu Aaltio elokuvalla Luontosinfonia. Muut ehdokkaat palkinnon saajaksi ovat Kåre Bjerkø (Tanska), Gyða Valtýsdóttir (Islanti), Gaute Storaas (Norja) sekä Anders Niska & Klas Wahl (Ruotsi). Tapahtuma järjestetään Berliinin Nordische Botschaftenissa Berlinalen (Berlin International Film Festival) yhteydessä 23.-24. helmikuuta.

Marko Röhrin ohjaama Luontosinfonia sai elokuvateatteriensi-iltansa 22.3.2019. Elokuva on kunnianhimoinen kuvan ja sävellyksen liitto. Tällaista ei ole nähty Suomessa elokuvateatterilevityksessä sitten Disneyn Fantasia 2000 -elokuvan.

Panu Aaltio on säveltänyt myös MRPn aiemmin tuottamien menestyneiden luontoelokuvien musiikit ja voittanut näillä useita palkintoja. The International Film Music Critics Association (IFMCA) on palkinnut Aaltion kahdesti parhaasta dokumenttielokuvan sävellyksestä elokuvilla Metsän tarina (2013) ja Järven tarina (2017). Aaltio sai myös Jussi-palkinnon elokuvasta Järven tarina.

Luontosinfonia -elokuva on ylistys Suomen luonnolle. Siinä ainutlaatuinen luontokuvaus sulautuu musiikkiin, joka kuljettaa katsojan Suomen luonnon monimuotoisuuteen. Elokuvan Dolby Atmos ääni tekee palkitun säveltäjän, Panu Aaltion, sinfoniaorkesterille, 40-hengen kuorolle ja solisti Johanna Kurkelalle säveltämästä musiikista elokuvan päätähden. Atmos antaa säveltäjälle mahdollisuuden osallistua kerrontaan ennen kuulumattomalla tavalla: instrumentit, kuoro ja solisti saavat eri kohtauksissa oman paikkansa ääniavaruudessa ja kertovat siten tarinaa tavallista elokuvamusiikkia suuremmassa roolissa.

Elokuvan on ohjannut Marko Röhr ja sen kuvauksesta vastaa Teemu Liakka. Äänisuunnittelija on Juha Hakanen. Sen ovat tuottaneet Hanna Kauppi ja Marko Röhr /MRP Matila Röhr Productions. Elokuvan levittää Suomessa Nordisk Film.

Katso elokuvan traileri alta.

HARPAN ESITTELY PANU AALTIOSTA

http://www.nordicfilmmusicdays.com/panu-aaltio-fi.html

Top