MARKUS LEHMUSRUUSUN OHJAAMA RISTO RÄPPÄÄJÄ JA PULLISTELIJA ENSI-ILLASSA TÄNÄÄN

– Oheinen kohtauspätkä esittelee Pöntiset
– Jenni Kokander, Timo Lavikainen, Pamela Tola, Ylermi Rajamaa, Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio ja Eelis Kesäläinen isoissa rooleissa elokuvassa

Bill Pöntinen (Timo Lavikainen) ja Sylvester Pöntinen (Eelis Kesäläinen). Credit: Solar Films / Jouko Piipponen

Ohjaaja Markus Lehmusruusun esikoispitkä elokuva Risto Räppääjä ja Pullistelija on ensi-illassa tänään. Elokuvan päärooleja, Risto Räppääjää ja Nelli Nuudelipäätä, esittävät Silmu Ståhlberg ja Lumi Kallio. Muissa isoissa rooleissa nähdään Eelis Kesäläinen (Sylvester Pöntinen), Pamela Tola (Rauha Räppääjä), Jenni Kokander (Pakastaja-Elvi), Ylermi Rajamaa (Lennart Lindberg) sekä Timo Lavikainen (Bill Pöntinen).

Täältä näet, miltä Pöntiset näyttävät, kun he saapuvat paikalle hienolla keltaisella Volkkarillaan. Sylvesteriä näyttelee Eelis Kesäläinen ja Billiä Timo Lavikainen.

Ohessa loistava musiikkikohtaus Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvasta. Aurinkolasien alta kurkin -kappaleen sekä koko elokuvan musiikin on säveltänyt Iiro Rantala.

Katso elokuvan traileri tästä

Elokuvasta

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan menestyskirjaan Risto Räppääjä ja pullistelija (Tammi). Elokuvan on ohjannut Markus Lehmusruusu, joka on myös ohjannut suositun Konttori-sarjan toisen ja kolmannen tuotantokauden. Elokuvan on tuottanut Solar Filmsin Rimbo Salomaa, joka on myös tuottanut kolme ensimmäistä, jättisuosion saanutta Risto Räppääjä -elokuvaa. Myös Iiro Rantala on palannut säveltäjäksi tähän Risto Räppääjä -elokuvaan. Elokuvan vastaavat tuottajat ovat Markus Selin, Jukka Helle, Sinikka Nopola ja Tiina Nopola ja sen levittää Nordisk Film. Risto Räppääjä ja pullistelija on Ricky Rapper Oy:n ja Solar Filmsin yhteistuotantoa.

Merkittävissä rooleissa näyttelevät seuraavat henkilöt

Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg
Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio
Sylvester Pöntinen – Eelis Kesäläinen
Rauha Räppääjä – Pamela Tola
Pakastaja Elvi – Jenni Kokander
Bill Pöntinen – Timo Lavikainen
Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa

Tekijät

Ohjaus – Markus Lehmusruusu
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle, Markus Selin
Tuottajat Ricky Rapper Oy – Sinikka Nopola, Tiina Nopola
Linjatuottaja – Jonna Enroth
Käsikirjoitus – Sinikka Nopola, Tiina Nopola
Kuvaus – Robert Nordström
Lavastus – Otso Linnalaakso
Pukusuunnittelu – Anna Vilppunen
Maskeeraussuunnittelu – Anu Rokkanen
Leikkaus – Joona Louhivuori
Musiikki – Iiro Rantala
Äänisuunnittelu –  Kirka Sainio
Koreografia – Reija Wäre


Synopsis

Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lähtevät lomailemaan Voimakallion mökkikylään, jossa kohtaavat voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Rauha ja Nelli intoutuvat yllättäen liikunnasta ja Pöntisten kaksikosta. Risto ja Lennart päättävät näyttää, etteivät ole vellihousuja ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan. Tuntuu, että kaikilla on toisistaan uskomuksia, jotka kääntyvätkin ylösalaisin ja Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana osoittautuu harhaksi.

Risto Räppääjästä

Risto Räppääjä -teoksia on myyty 20 vuoden aikana lähes miljoona kappaletta.
Risto Räppääjä -elokuvat (2008-2016) ovat saaneet kaikkiaan yli 1,7 miljoonaa katsojaa.
Risto Räppääjästä on tehty myös näytelmiä ja musikaaleja. Lähes jokaisessa on Iiro Rantalan säveltämiä lauluja. Risto Räppääjä -kirjoja on käännetty lähes 20 kielelle.

www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi
facebook.com/SolarFilmsInc

Top