RISTO RÄPPÄÄJÄ JA PULLISTELIJA JÄTTIHITTI – KATSOJIA AVAUSVIIKONLOPUN JÄLKEEN 53 903

–  Elokuvan kappaleet julkaistaan Spotifyssa torstaina 21.2.2019

Risto Räppääjä on jättihitti! Ohjaaja Markus Lehmusruusun Risto Räppääjä ja pullistelija on osoittautunut menestykseksi jo avausviikonloppunaan. Elokuva on saanut katsojia viikonlopun aikana huimat 46 476. Kyseessä on tämän vuoden isoin avaustulos. Ennakkonäytösten kanssa elokuva on saanut katsojia eiliseen sunnuntaihin 17.2.2019 mennessä kaikkiaan 53 903. Ensi-iltaan Risto Räppääjä ja pullistelija tuli perjantaina 15.2.2019.

Elokuvan on tuottanut kolmen ensimmäisen menestyksekkään Risto Räppääjä -elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa. Myös Iiro Rantala on palannut säveltäjäksi tähän elokuvaan. Rimbo Salomaa iloitseekin katsojamenestyksestä: “Yleensä vuoden ensimmäiset auringonsäteet verottavat katsojia, ja olemmekin nyt todella iloisia, kun ensimmäisessä ihanassa kevätsäässä näin moni valitsi meidän elokuvamme.”

Elokuvan kappaleet julkaistaan Spotifyssa torstaina 21.2.2019. Ohessa loistava musiikkikohtaus elokuvasta. Aurinkolasien alta kurkin -kappaleen on säveltänyt Iiro Rantala ja sanoittanut Matias Nopola.

Elokuvan päärooleja, Risto Räppääjää ja Nelli Nuudelipäätä, esittävät Silmu Ståhlberg ja Lumi Kallio. Muissa isoissa rooleissa nähdään Eelis Kesäläinen (Sylvester Pöntinen), Pamela Tola (Rauha Räppääjä), Jenni Kokander (Pakastaja-Elvi), Ylermi Rajamaa (Lennart Lindberg) sekä Timo Lavikainen (Bill Pöntinen).

Ohessa kohtaus, josta näet miltä Pöntiset näyttävät, kun he saapuvat paikalle hienolla keltaisella Volkkarillaan. Sylvesteriä näyttelee Eelis Kesäläinen ja Billiä Timo Lavikainen.

Katso elokuvan traileri tästä.

Elokuvasta

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan menestyskirjaan Risto Räppääjä ja pullistelija (Tammi). Elokuvan on ohjannut Markus Lehmusruusu, joka on myös ohjannut suositun Konttori-sarjan toisen ja kolmannen tuotantokauden. Elokuvan on tuottanut Solar Filmsin Rimbo Salomaa, joka on myös tuottanut kolme ensimmäistä, jättisuosion saanutta Risto Räppääjä -elokuvaa. Myös Iiro Rantala on palannut säveltäjäksi tähän Risto Räppääjä -elokuvaan. Elokuvan vastaavat tuottajat ovat Markus Selin, Jukka Helle, Sinikka Nopola ja Tiina Nopola ja sen levittää Nordisk Film. Risto Räppääjä ja pullistelija on Ricky Rapper Oy:n ja Solar Filmsin yhteistuotantoa.

Merkittävissä rooleissa näyttelevät seuraavat henkilöt

Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg
Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio
Sylvester Pöntinen – Eelis Kesäläinen
Rauha Räppääjä – Pamela Tola
Pakastaja Elvi – Jenni Kokander
Bill Pöntinen – Timo Lavikainen
Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa

Tekijät

Ohjaus – Markus Lehmusruusu
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle, Markus Selin
Tuottajat Ricky Rapper Oy – Sinikka Nopola, Tiina Nopola
Linjatuottaja – Jonna Enroth
Käsikirjoitus – Sinikka Nopola, Tiina Nopola
Kuvaus – Robert Nordström
Lavastus – Otso Linnalaakso
Pukusuunnittelu – Anna Vilppunen
Maskeeraussuunnittelu – Anu Rokkanen
Leikkaus – Joona Louhivuori
Musiikki – Iiro Rantala
Äänisuunnittelu –  Kirka Sainio
Koreografia – Reija Wäre

Synopsis

Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lähtevät lomailemaan Voimakallion mökkikylään, jossa kohtaavat voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Rauha ja Nelli intoutuvat yllättäen liikunnasta ja Pöntisten kaksikosta. Risto ja Lennart päättävät näyttää, etteivät ole vellihousuja ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan. Tuntuu, että kaikilla on toisistaan uskomuksia, jotka kääntyvätkin ylösalaisin ja Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana osoittautuu harhaksi.

Risto Räppääjästä

Risto Räppääjä -teoksia on myyty 20 vuoden aikana lähes miljoona kappaletta.
Risto Räppääjä -elokuvat (2008-2016) ovat saaneet kaikkiaan yli 1,7 miljoonaa katsojaa.
Risto Räppääjästä on tehty myös näytelmiä ja musikaaleja. Lähes jokaisessa on Iiro Rantalan säveltämiä lauluja. Risto Räppääjä -kirjoja on käännetty lähes 20 kielelle.

www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi
facebook.com/SolarFilmsInc

Top