Kuinka paljon remontti voikaan turvottaa?

Voiko remontti turvottaa? Kyllä voi. Varsinkin Se mieletön remppa, jonka hulvattoman kohtauspätkän näet alta. Elokuvan taidokkaan maskeeraussuunnittelun on luonut Saara Räisänen, jonka taidonnäytteitä ovat siis myös Sami Hedbergin esittämät useat eri roolihahmot.

Saara kommentoikin suuritöistä projektia seuraavasti: “Rempan maskeja oli valtavan mielenkiintoista suunnitella. Samin lukuisten hahmojen osalta oman haasteensa loi se, että hän näytteli usein montaa hahmoa samassa kohtauksessa ja vaihtoajat pyrittiin pitämään mahdollisimman lyhyinä. Apulaisohjaajamme Iiris Juutilainen tekikin valtavan työn tämän aikatauluttamisessa. Hahmojen normaali maskiaika oli tunnin ja isotöisimpiin maskeihin saattoi kulua jopa kolme tuntia.”

Taustatyö vaatii myös suuren työmäärän. Saara jatkaa: “Allergisten reaktioiden kanssa päätimme kuitenkin hullutella. Silikonista valmistetut irtopalat rakensimme yhdessä Eija Hakkaraisen kanssa, ja valmisteluihin kului lähes kaksi viikkoa. Teimme useita eri turvotuksen tasoja ja palojen muovailu vaati paljon taustatyötä ja referenssikuvia oikeista allergisista reaktioista.”

Taneli Mustosen ohjaama Se mieletön remppa -elokuva on saanut tiistaihin 3.3.2020 mennessä 122 128 katsojaa. Ensi-iltaan se tuli 19.2.2020. Elokuva on Solar Filmsin ja Don Filmsin yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film.

Se mieletön remppa on Solar Filmsin ja Don Filmsin yhteistuotantoa ja sen ovat tuottaneet Aleksi Hyvärinen, Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan sivurooleissa nähdään Rea Mauranen, Kari Ketonen, Hannu-Pekka Björkman, Inka Kallén, Jukka Rasila ja Hannes Suominen. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Taneli Mustonen ja Aleksi Hyvärinen alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta.

Taneli Mustonen tunnetaan mm. Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuvien ohjaajana, jotka ovat olleet suuria yleisömenetyksiä. Hänen ohjaamansa Bodom-elokuva sai suurta menestystä ulkomailla ja hyvät arviot mm. maineikkailta Variety ja The Hollywood Reporter -lehdiltä.

Sami Hedberg näyttelee elokuvassa lukuisia sivurooleja. Oheiset hulvattomat kohtauspätkät esittelevät otteet elokuvan monipuolisista hahmoista, joissa näkyvät myös Samin loistavat koomikon taidot. Hahmojen syntyyn on vaikuttanut merkittävästi myös maskeeraussuunnittelija Saara Räisänen.

Alla näet Samin äärimmäisenä arkkitehti Pirkka Tyynituulena sekä pettämättömänä remonttimies Mishana. Kaikkiaan sivurooleja Samilla on elokuvassa kuusi.

Pirkka Tyynituuli

Shit goes down

 

Elokuvasta

Elokuvassa Kiti Kokkosen ja Sami Hedbergin esittämä pariskunta, Maija ja Jalmari, perii unelmiensa talon. Hetken aikaa he elävät siinä uskossa, että onni potkaisi heitä oikein kunnolla. Mutta: talovanhus vaatiikin pientä remppaa. Pian pariskunta huomaa olevansa keskellä kaikkien aikojen remonttisoppaa.

Se mieletön remppa kuvattiin Suomessa ja Virossa viime kesänä. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Atle Antonsenin ja Arild Fröhlichin menestyskomedian Norske Byggeklosser pohjalta Taneli Mustonen ja Aleksi Hyvärinen. Elokuvan levittää Nordisk Film.

www.nordiskfilm.fi
facebook.com/SolarFilmsInc

Top