Jussi-palkittu Mimosa Willamo on AURORA – tältä näyttää tammikuussa ensi-iltansa saava rosoinen romanttinen komedia


Kansainvälisesti palkitun elokuvantekijän Miia Tervon ensimmäinen pitkä ohjaustyö AURORA saa ensi-iltansa 25.1.2019. Rovaniemelle sijoittuvan komediallisen rakkaustarinan nimikkoroolissa nähdään Jussi-palkittu Mimosa Willamo ja toisessa pääroolissa Amir Escandari. Elokuvan traileri on nyt julkaistu.

Aurora (Mimosa Willamo) käyttää päivänsä parhaan kaverinsa (Oona Airola) kanssa kynsiä taiteillen ja yöt juhlien railakkaasti. Erään illan päätteeksi hän tapaa arktisella nakkikioskilla Darianin (Amir Escandari), joka yllättäen pyytää Auroraa pelastamaan henkensä. Darianin on löydettävä suomalainen vaimo saadakseen itselleen ja tyttärelleen turvapaikan Suomesta.

Aurora vastaa kosintaan kieltävästi, sillä hänellä on tarpeeksi omiakin ongelmia ja aivan muita suunnitelmia elämälleen. Auroran mieli kuitenkin muuttuu, kun hän tapaa Darianin suloisen kahdeksanvuotiaan tyttären. Aurora suostuu auttamaan Dariania ja ryhtyy etsimään hänelle vaimoehdokkaita. Samalla kun Darian tutustuu mitä erilaisimpiin ehdokkaisiin, Auroran ja Darianin välit lämpenevät. Lopulta Auroran omat ongelmat kasautuvat ja Darianille löytyy täydellinen vaimoehdokas – mutta tekeekö täydellinen onnelliseksi ja voiko rakkautta paeta loputtomiin?

Ohjaaja Miia Tervo kertoo: ”Pyrin tässä elokuvassa kääntämään omat näköalattomuuden, häpeän ja arvottomuuden kokemukseni lämpimäksi huumoriksi. Juuri ne, jotka ovat estäneet minua joskus rakastamasta. Pyrin siihen, että pohjoinen rankka ja paikoin alhainen huumori lyövät raikkaasti kättä vilpittömän runouden kanssa.”

Katso Auroran traileri

AURORA saa ensi-iltansa 25.1.2019. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Miia Tervo, ja tuottanut Max Malka. Päärooleissa ovat Mimosa Willamo ja Amir Escandari. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola ja Miitta Sorvali.

Elokuvan tuottaa Dionysos Films, joka on Riina Hyytiän ja Johanna Vuoksenmaan vuonna 2008 perustama itsenäinen tuotantoyhtiö. Yhtiön tuotantoihin kuuluvat mm. menestyssarjat Karppi, Ex-onnelliset, Nörtti: Dragonslayer666 sekä elokuvat 21 tapaa pilata avioliitto, Viikossa aikuiseksi ja Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

Aurora-elokuvan levittää Nordisk Film.

 

Top