MARKKU PÖLÖSEN OMA MAA VIIKONLOPUN YLIVOIMAISESTI KATSOTUIN ELOKUVA

– Katsojia tähän mennessä kaikkiaan 34 252

Markku Pölösen Oma maa -elokuva sai kansan liikkeelle ja teki loistavan avaustuloksen ensi-iltaviikonloppunaan. Elokuva sai perjantaina 26.10. – sunnuntaina 28.10. huikeat 29 097 katsojaa. Ennakoineen elokuvalla on tähän mennessä katsojia koossa komeat 34 252. Elokuva on Suomen viime viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva. Kyseessä on myöskin Markku Pölösen elokuvien paras avaustulos koskaan.

Ohjaaja Markku Pölönen on tulokseen enemmän kuin tyytyväinen: “Ensi-iltaviikonlopun katsojaluvut kiinnostavat ohjaajaa. Jos eivät kiinnostaisi, olisi se sama kuin jos jääkiekkoilija vähät välittäisi menikö hänen laukauksensa maaliin. Oma maa -elokuvan avaus on loistava! Tunnustan jännittäneeni sitä, onko minut mahdollisesti unohdettu tai onko aika siinä määrin kyynistynyt, ettei yksinkertaiselle, puhtaista tunteista voimansa hakevalle elokuvalle olisi enää käyttöä. Nyt vaikuttaa siltä, että suomalaiset ovat tunnistaneet itsensä elokuvasta ja hyvä niin.”

Elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa kommentoi erinomaista tulosta seuraavasti: “Tulos on loistava kotimaisen draamaelokuvan avaus. Ei ole itsestään selvää, että aikuisille suunnattu draama saa näin paljon katsojia heti ensimmäisenä viikonloppunaan. Olemme saaneet paljon palautetta, että katsojilla on elokuvan loppuessa hymy huulilla ja kyynel poskilla. Olemme nähtävästi onnistuneet koskettamaan ja liikuttamaan ihmisiä.”

Elokuvan pääosia näyttelevät Hymyilevä mies -elokuvasta tunnettu Oona Airola sekä Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä. Oma maa perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle.

Elokuvan merkittävissä sivurooleissa näyttelevät muun muassa Marjaana Maijala, Hannu-Pekka Björkman, Antti Virmavirta, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén, Helmi Linnosmaa, Arto Heikkilä ja Henri Tuominen.

Katso kaunis musiikintäyteinen kohtaus täältä.
https://www.youtube.com/watch?v=UjTaVFpHK18

Elokuvassa esitellään autenttisesti sotienjälkeistä aikaa ja jälleenrakennuksen ajan työntekoa. Tässä siihen liittyvä musiikintäyteinen kohtaus.
https://www.youtube.com/watch?v=UoR6gougQ-o

Ohessa elokuvan trailer.
https://www.youtube.com/watch?v=ynBaGWSuR1M

Ohessa Suvi Teräsniskan musiikkivideo Auringon lapset, joka on elokuvan loppukappale.
https://www.youtube.com/watch?v=ARLX4U9ZZKk

Elokuvasta

Oma maa on ohjaaja Markku Pölösen ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen. Elokuva on Solar Filmsin ja Suomen Filmiteollisuuden yhteistuotantoa. Elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Oma maa on rakkauselokuva, joka sijoittuu seitsemän vuoden ajanjaksolle sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen ns. kylmän tilan, jolla maatilan perustaminen aloitetaan aivan alusta ruokkoamattomalta tontilta.

Elokuvan pääosia näyttelevät Hymyilevä mies -elokuvasta tunnettu Oona Airola sekä Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä. Oma maa perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala.

Elokuvassa näyttelevät myös muun muassa Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Arto Heikkilä, Helmi Linnosmaa, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén ja Hannu-Pekka Björkman.

www.solarfilms.com

https://www.facebook.com/SolarFilmsInc
www.facebook.com/omamaaelokuva

https://www.nordiskfilm.fi/

Ohjaus
Markku Pölönen

Käsikirjoitus
Markku Pölönen ja Antti Heikkinen

Tuottajat
Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle

Vastaava tuottaja
Jukka Vidgren

Tuotanto
Solar Films ja Suomen Filmiteollisuus SF

Elokuvan levittäjä
Nordisk Film

Pääroolit
Konsta Laakso
Oona Airola

Muut roolit
Antti Virmavirta
Marjaana Maijala
Helmi Linnosmaa
Arto Heikkilä
Mika Nuojua
Marja Packalén
Sanna-Kaisa Palo
Hannu-Pekka Björkman
Henri Tuominen

Synopsis
Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle.

Top