AURORA-elokuvan tuottaja Mahsa Malka palkittiin Vuoden elokuvatuottajana

Kiitetyn Aurora-elokuvan tuottajalle Mahsa Malkalle myönnettiin tiistaina Vuoden elokuvatuottaja 2019 -palkinto. Palkinnon myönsi Audiovisuaalisen alan edunvalvontajärjestö APFI ry.

Ohjaaja Miia Tervon esikoispitkä elokuva Aurora sai ensi-iltansa tammikuussa 2019. Rovaniemeläisen kynsiteknikon Auroran (Mimosa Willamo) vauhdikkaasta ja päihteidentäyteisestä elämästä kertova tarina kilpailee parhaillaan Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta. Auroran tuottaja Mahsa Malka Dionysos Filmsistä palkittiin Vuoden elokuvatuottajana. Palkinto myönnettiin tiistaina 17.9. Finnish Film Affair -tapahtumassa. APFI:n jäsenet olivat äänestäneet voittajan keskuudestaan.


Kuva: Hanna Matikainen

”Uuden kotimaisen elokuvan aika on totta ja Max Malka on yksi sen pioneereista”, APFI:n jäsenet suitsuttivat. Myös Malkan rohkeus, tinkimättömyys ja näkemyksellisyys tuottajana tekivät jäseniin vaikutuksen. Aurora-elokuva oli kollegojen mielestä hieno esimerkki energisestä, uudesta kotimaisesta elokuvasta sekä hauskasti ja viihdyttävästi vakavista asioista tehty elokuva.

Mahsa Malka voitostaan: ”Olen tästä odottamattomasta tunnustuksesta hyvin häkeltynyt ja iloinen! Erityistä siinä on se, että saan sen muilta tuottajilta, jotka tietävät hyvin mitä kaikkea tähän ihmeellisen työhön kuuluu. En olisi tässä ilman työkavereiden, tekijöiden, näyttelijöiden, rahoittajien, perheen ja monen muun tukea. Kiitos kaikille!”

Auroran levittää Nordisk Film ja elokuva on edelleen elokuvateatterien ohjelmistossa.

Aurora käyttää päivänsä parhaan kaverinsa kanssa kynsiä taiteillen ja yöt juhlien railakkaasti. Erään illan päätteeksi hän tapaa arktisella nakkikioskilla Darianin, joka yllättäen pyytää Auroraa pelastamaan henkensä. Darianin on löydettävä suomalainen vaimo saadakseen itselleen ja tyttärelleen turvapaikan Suomesta. Aurora vastaa kosintaan kieltävästi – Auroralla on tarpeeksi omiakin ongelmia ja aivan muita suunnitelmia elämälleen. Auroran mieli kuitenkin muuttuu, kun hän tapaa Darianin suloisen kahdeksanvuotiaan tyttären. Aurora suostuu auttamaan Dariania ja ryhtyy etsimään hänelle vaimoehdokkaita. Samalla kun Darian tutustuu mitä erilaisimpiin ehdokkaisiin, Auroran ja Darianin välit lämpenevät. Lopulta Auroran omat ongelmat kasautuvat ja Darianille löytyy täydellinen vaimoehdokas- mutta tekeekö täydellinen onnelliseksi ja voiko rakkautta paeta loputtomiin?

Pääosissa Mimosa Willamo, Amir Escandari, Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola, Miitta Sorvali

Lähde: APFI

Top