Olen suomalainen -elokuvalle 31 380 katsojaa avausviikonloppuna

– Ennakoiden kanssa katsojia kaikkiaan 42 150

Aleksi Mäkelän ohjaama Olen suomalainen on saanut avausviikonloppunaan huikeat 31 380 katsojaa. Ennakoiden kanssa elokuva on saanut katsojia avausviikonlopun jälkeen kaikkiaan 42 150. Ensi-iltaan Olen suomalainen tuli perjantaina 13.9.2019.

Tulos on hyvä kotimaisen draamaelokuvan avaustulos. Vertailuna kerrottakoon, että Oma maa -elokuva sai 29 099 katsojaa vuosi sitten syksyllä 2018 ja Mielensäpahoittaja puolestaan 29 670 katsojaa avausviikonloppunaan syksyllä 2014. Oma maa sai elokuvateattereissa kaikkiaan 201 749 katsojaa ja Mielensäpahoittaja 500 927 katsojaa.

“Tulos on erinomainen avaustulos laatudraamalle ja sen suuntainen, mitä uskalsimme odottaa. Kiitos tästä kuuluu katsojille, jotka päättävät lopulta elokuvan arvon“, iloitsee elokuvan tuottaja Markus Selin.

Katso alta kohtauspätkä elokuvasta Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran ensitreffien alusta.

Katso myös elokuvan musiikkivideo sekä traileri.

Musiikkivideo


TraileriKari Tapion elämään perustuva elämäkertaelokuva kertoo Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran elämänpituisen rakkaustarinan. Elokuvan pääroolit näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Nuorena Karina ja Piana nähdään elokuvassa Tatu Sinisalo ja Talvikki Eerola.

Viime vuonna kuvatussa elokuvassa nähdään valtava joukko suomalaisen musiikin historian merkkihenkilöitä. Dannyä näyttelee Iikka Forss, Ilkka Vainiota esittää Ilkka Heiskanen, Toivo Kärjen roolin näyttelee Aake Kalliala, Reijo Taipaleen Joni Leponiemi ja Fredin roolissa nähdään Mikko Töyssy. Säveltäjä Veikko Samulia näyttelee Mikko Kouki ja sanoittaja Chrisse Johanssonia Joanna Haartti. Sakari Kuosmanen on elokuvassa roudari Pussinen.

Olen suomalaisen ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja se on tehty yhteistyössä Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran poikien Joona, Jani ja Jiri Jalkasen kanssa. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Marko Leino ja Tomi Tuikkala, se on Solar Filmsin ja Nummela Filmin yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film.

Elokuvan ja Kari Tapion tribuuttikonserttien yhteiskiertue on startannut juuri Ylläkseltä. Sen aikana nähdään elokuva ja kuullaan Kari Tapion aikanaan esittämiä lauluja. Konsertissa esiintyy Kari Tapion orkesteri Hänen orkesterinsa solisteinaan Jani Jalkanen ja Dimitri Keiski. Kiertue päättyy 22.11. Saloon. Muut kiertuepaikkakunnat ovat Kemijärvi, Raahe, Muhos, Kiuruvesi, Kalajoki, Ylivieska, Imatra, Kuusankoski, Lohja, Rauma, Naantali, Pori, Kyrö, Klaukkala, Karkkila ja Järvenpää. Kiertue matkaa myös Fuengirolaan Espanjaan, jossa luvassa on viisi erikoisiltaa lokakuussa, jolloin elokuva nähdään paikallisessa elokuvateatterissa kolme kertaa, minkä lisäksi paikallisessa ravintolassa on kaksi konserttia. Elokuva nähdään normaalisti elokuvateattereissa kautta maan 13.9. lähtien.

Elokuvaohjaaja Aleksi Mäkelä tunnetaan muun muassa Solar Filmsin tuottamista menestyselokuvista Häjyt, Pahat Pojat, Matti, Rööperi, Kotirauha ja Kummeli V, kulttisarjasta Kylmäverisesti sinun sekä lukuisista muista elokuvista ja tv-sarjoista. Aleksi Mäkelälle myönnettiin Elokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Kari Tapio, oikealta nimeltään Kari Jalkanen, syntyi Suonenjoella 22.11.1945. Hän menehtyi sairaskohtaukseen joulukuussa 2010. Kari Tapio sai uransa aikana yhteensä 21 kultalevyä, 8 platinalevyä ja yhden tuplaplatinan. Iskelmä-Finlandian hän sai vuonna 2003. Lisäksi hänet valittiin Emma-gaalassa parhaaksi miespuoliseksi artistiksi vuosina 1999 ja 2005.

www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi
https://www.facebook.com/SolarFilmsInc/

Elokuvan tiedot

Ohjaus
Aleksi Mäkelä

Tuottajat
Markus Selin, Jukka Helle

Executive-tuottaja
Joona Jalkanen

Käsikirjoitus
Marko Leino, Tomi Tuikkala

Kuvaus
Pini Hellstedt F.S.C.

Lavastus
Pirjo Rossi

Pukusuunnittelu
Anu Pirilä

Maskeeraussuunnittelu
Laura Rantaniemi

Äänisuunnittelu
Jyrki Rahkonen

Musiikki
Lasse Sakara, Kalle Chydenius

Leikkaus
Kimmo Taavila

Top