Yösyöttö-elokuvan kohtalo Finnkinon teattereissa uhattuna

Nordisk Film pyrkii sopimaan elokuvalle korvaavia näytöksiä itsenäisissä teattereissa ja etsii mahdollisia uusia esityspaikkoja. Nordisk Filmin tavoitteena on, että kaikki halukkaat pääsevät katsomaan tämän syksyn odotetuimman kotimaisen komedian, jonka ensi-ilta on tulevana perjantaina.

– Suruksemme joudumme toteamaan, että Yösyöttö-elokuva ei ollut tervetullut Finnkinon teattereihin tavanomaisin ehdoin. Emme voi hyväksyä Finnkinon vaatimusta saada lipputuloista normaalia suurempaa osuutta, koska sillä olisi tuhoisat vaikutukset koko kotimaiselle elokuva-alalle. Näiden vaatimusten edessä meille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin todeta, että Yösyöttöä ei tulla näkemään Finnkinon teattereissa. Elokuva on jäänyt surullisella tavalla kotimaista elokuva-alaa uhkaavan tulonjakoneuvottelun panttivangiksi. Tilanne on siis varsin ikävä ja epävarma, toteaa Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman.

Nordisk Film tekee nyt kaikkensa, että Finnkinon kannasta huolimatta kaikki halukkaat pääsisivät katsomaan tämän Solar Filmsin tuottaman ja Marja Pyykön ohjaaman elokuvan.

Nordisk Film päivittää Yösyöttö-elokuvan valtakunnalliset näytösajat osoitteeseen: www.nordiskfilm.fi/yosyotto/. Myös Nordisk Filmin Facebook-sivuilla päivittyy tieto elokuvan esityksistä www.facebook.com/nordiskfilmelokuvat/

– Tilanne on elokuvakatsojien kannalta ikävä, silä yleisö on todella odottanut Yösyöttöä. Kyseisen elokuvatuotannon ja koko elokuva-alan kannalta tilanne on järkyttävä. Emme kuitenkaan voi hyväksyä sitä, että Finnkino jatkossa ottaa vielä isomman osan suomalaisten elokuvatuottajien tuloista. Elokuvatuottajien ja -levittäjien koko ajan kasvaneet investoinnit elokuviin ja niiden markkinointiin ovat kasvattaneet elokuvateatterimarkkinaa, josta Finnkino on hyötynyt valtavasti. Me haluamme pitää suomalaisen elokuvan puolta, sillä on myös Finnkinon etu, että komeassa lennossa oleva suomalainen elokuva voi hyvin. Siksi me toivomme edelleen, että Yösyöttö voidaan nähdä myös Finnkinon teattereissa, toteaa Nyman.

Eve Hietamiehen romaaniin perustuvan elokuvan ovat käsikirjoittaneet Marko Leino ja Marja Pyykkö, ja ohjannut Marja Pyykkö. Pääosassa nähdään Petteri Summanen. Elokuvan tuottajana toimivat Markus Selin ja Jukka Helle, Solar Films Oy:ltä.

– Koko taiteellinen ja tuotannollinen ryhmä on tehnyt kovasti töitä elokuvan eteen, joten syntynyt tilanne on meille kestämätön ja päätös on ollut todella vaikea, toteaa elokuvan tuottaja Markus Selin. Suomalaisen elokuvan näkökulmasta Finnkinon vaatimukset tuottajien kannalta heikommasta tulonjaosta ovat epäoikeudenmukaisia. Sillä on katastrofaaliset vaikutukset meille elokuvantekijöille, joiden haluna on jatkossakin pystyä tuottamaan suomalaiselle yleisölle hienoja elokuvia.

Top