VIIDEN TÄHDEN ARVIOT SAANEELLA IKITIE -ELOKUVALLA 19 188 KATSOJAA AVAUSVIIKONLOPPUNA

Ikitie nousi viikonlopun katsotuimpien elokuvien joukkoon ensi-iltaviikonloppuna.

Ilkka Matilan tuottama ja AJ Annilan ohjaama epookkidraama IKITIE, joka perustuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin
keräsi 19 188 katsojaa ensi-iltaviikonloppuna. Ennakkonäytännöt mukaan lukien elokuvan on nyt nähnyt 21 688 katsojaa.

”Olen iloinen siitä, että suomalaiset katsojat arvostavat laatua ja ajatuksia herättävää sisältöä. Katsojien suosio on meille elokuvantekijöille suurin mahdollinen kunnia.” kommentoi elokuvan tuottaja Ilkka Matila MRP Matila Röhr Productions –tuotantoyhtiöstä.

“Viikonloppuna tehdyssä yleisötutkimuksessa elokuva sai katsojiltaan erinomaiset arvosanat. Elokuvasta oli pidetty erittäin paljon ja suositteluaste oli huipputasoa. Elokuva on koettu erittäin tunteita herättäväksi, laadukkaaksi ja aiheeltaan tärkeäksi”, kertoo elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä, ja jatkaa: “Näiden erinomaisten tulosten perusteella odotammekin elokuvalle vahvaa viidakkorumpua ja erittäin tasaista menoa.”

IKITIE ON UNOHDETTUJEN SUOMALAISTEN VAIETTU TARINA.
Elokuva on osa Suomi100 –juhlavuoden ohjelmaa.

”Suomen historiassa on paljon kertomattomia tarinoita. Niiden esille nostaminen on tärkeä osa itsenäisen Suomen satavuotisjuhlavuotta 2017. Ikitien unohdettujen suomalaisten kohtalo on koskettava ja puhutteleva.” -Suomi100 -hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen.

Elokuvan työryhmään on koottu suomalaisen elokuvan parhaista parhaimmat, kuten tuottaja Ilkka Matila, ohjaaja AJ Annila, käsikirjoittajat Antti Tuuri, AJ Annila, Aku Louhimies, elokuvaaja Rauno Ronkainen F.S.C.

Suurtuotannon rooleissa nähdään vaikuttava kansainvälinen ensemble mm. Tommi Korpela, Sidse BabettKnudsen, Ville Virtanen, Jonna Järnefelt, Hannu-Pekka Björkman, Helen Söderqvist, Hendrik Toompere, Sampo Sarkola, Irina Björklund, Antti Virmavirta, Lembit Ulfsak, Emmi Parviainen sekä Eedit Patrakka.

Elokuvan musiikin ovat säveltäneet ruotsalaiset Kalle Gustafsson Jerneholm ja Ian Person, jotka muistetaan huippusuositusta yhtyeestä The Soundtrack of Our Lives. Heidän lisäkseen Grammy-palkittu Eric Peltoniemi sekä viime vuonna Suomen Kulttuurirahaston palkinnolla palkittu Paleface sovittavat amerikansuomalaisten siirtolaisten musiikkia elokuvaan.

Antti Tuurin tositapahtumiin pohjautuva Ikitie -romaani ilmestyi vuonna 2011. Antti Tuuri sanoo, että kirja poiki erittäin paljon yhteydenottoja ihmisiltä, joiden sukulaisia oli hävinnyt vainoissa. Kirja avasi historian haavat. Ikitie on seitsemäs osa Antti Tuurin Äitini suku -sarjassa ja Jussi Ketola –sarjan kolmas osa. Kaksi ensimmäistä ovat Taivaanraapijat (2005) ja Kylmien kyytimies (2007).

Top