Elokuvateattereissa 13.10.2023

LEFFANÄYTÖKSET

Katso VALOA VALOA VALOA-leffanäytökset alla olevasta linkistä:

nytleffaan

Ihanaa elokuvakokemusta!

Valoa valoa valoa

Kahdenkymmenen vuoden jälkeen aikuistunut Mariia (Laura Birn) tulee vierailulle lapsuudenkotiinsa äitinsä (Pirjo Lonka) luokse. Hän palaa muistoissaan nuoruutensa kesään. Mariia muistelee kun keväällä 1986 hämäläiseen pikkukylään saapuu tyttö nimeltä Mimi, joka saa teini-ikäisen Mariian elämän hetkeksi täyteen valoa. Ensirakkauden kasarikesään palatessa, Mariian on päästettävä irti syyllisyydestä sekä annettava anteeksi muillekin kuin itselleen.

Valoa valoa valoa on Inari Niemen ohjaama monitasoinen draamaelokuva ensirakkaudesta, sen häikäisevästä valosta ja elämänpituiseksi venyneistä varjoista. Se perustuu kirjailija Vilja-Tuulia Huotarisen palkittuun romaaniin, johon käsikirjoittaja Juuli Niemi on tuonut aikuisen Mariian näkökulman.

Elokuvateattereissa 13.10.2023

Tietoja elokuvasta

Ohjaus: Inari Niemi

Käsikirjoitus: Juuli Niemi

Näyttelijät: Pirjo Lonka, Rebekka Baer, Anni Iikkanen, Kanerva Paunio, Laura Birn, Janne Reinikainen

Genre: Draama

Kesto: 1h 31min

Tuotantomaa: Suomi

Tuotantovuosi: 2022

Ikäraja

"Valoa valoa valoa on erittäin hyvä kotimainen draamaelokuva"

NI, Me Naiset⁠

"Valoa valoa valoa on pitkälti kahden nuoren ja valovoimaisen näyttelijän ihmeenomainen luomus... Baer ja Iiikkanen ovat rooleissaan jotain sellaista, joka ei sanoilla selity." ⁠

JV, Etelä-Suomen Sanomat⁠

"Nuoret näyttelijät Rebekka Baer ja Anni Iikkanen on ovat sanalla sanoen valovoimaisia. Kumpikin tekee ensimmäisessä elokuvaroolissaan häkellyttävän laadukasta työtä."

TK, Katso⁠

"Nuoret näyttelijät Rebekka Baer ja Anni Iikkanen tekevät merkillepantavat läpilyönnit elokuvassa Valoa valoa valoa"

HB, Keskipohjanmaa⁠

"Inari Niemi on jo aiemmissa ohjaustöissään osoittautunut erinomaiseksi näyttelijöiden ohjaajaksi eikä hän tässä suhteessa petä odotuksia nytkään. Vaalea Baer ja tumma Iikkanen ovat elokuvan pääosissa kuin laulun Päivänsäde ja Menninkäinen.."

TP, Episodi⁠

"Rebekka Baer ja Anni Iikkanen ovat luontevia rooleissaan ja heidän henkilökemiansa toimii loistavasti ja se välittyy myös katsojalle." - ⁠

MK, Kulttuuritähdet⁠

HBL⁠

Katso

Keskipohjanmaa

Kulttuuritähdet

MK, Kulttuuritoimitus

''
''

Elokuvateattereissa 13.10.2023

Top