Elokuvateattereissa 16.3.2018

Suomen hauskin mies

“Naurattakaa yleisöä tai teidät ammutaan!”

Suomen hauskin mies -elokuvassa kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi, saadakseen uuden oikeudenkäynnin. Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka jota esittää Martti Suosalo.

Pienet inhimilliset teot saavat suuren merkityksen ja mustan huumorin sävyttämän elokuvan komedia kumpuaa sieltä mistä suurin tuskakin: kuolemanpelosta ja epäoikeudenmukaisuudesta.

 

Elokuvateattereissa 16.3.2018

Tietoja elokuvasta

Ohjaus: Heikki Kujanpää

Käsikirjoitus: Heikki Kujanpää ja Mikko Reitala

Näyttelijät: Martti Suosalo, Leena Pöysti, Jani Volanen Paavo Kinnunen, Panu Vauhkonen, Jussi Lehtonen, Petri Kaukoranta ja Karri Miettinen (aka Paleface).

Genre: Draama, komedia

Kesto: 103 min

Tuotantoyhtiö: Inland Film Company Oy

Tuotantomaa: Suomi

Tuotantovuosi: 2018

Ikäraja

” Martti Suosalo tekee Toivo Parikkana yhden uransa parhaista roolitöistä. Hän on samalla rujo, hieman hullu ja säkenöivän nerokas. Parikan vastustajana Jani Volanen on aivan yhtä loistava.”

Kaleva / JN

”Se, että elokuvan käsikirjoitus irrottautuu oletetun historian totuudellisuuden kahleista ja liihottelee vapaasti draaman keinoin, on hieno ratkaisu. Kerronta ei jäljittele, vaan luo oman todellisuutensa.”

Karjalainen / JV

”Suomen hauskin mies on vaivihkaa valmistunut elokuva, jolle soisi samanlaisia massayleisöjä kuin Tuntemattomalle sotilaalle. Se sopii kaikille.”

HS / LV

” Suosalon ja Volasen roolihahmojen välinen jännite ja nokittelu on komeaa katsottavaa. Molemmat istuvat rooleihinsa täydellisesti sortumatta minkään sortin kliseisiin.”

Episodi / JR

”…taidolla kuvatessaan elokuva vaikuttaa syvälle tunteisiin.”

Eeva / KH

"Suomen hauskin mies on monella tapaa vapauttava nauru. Se purkaa suomalaiseen psyykkeeseen takulle jääneitä asioita inhimillisyyden voimalla."

Etelä-Saimaa / TA

”Parhaiten elokuvan tavoittelema huumorin ja tragedian tasapaino ilmenee Martti Suosalon hallitussa roolityössä”

IS / TP

” Suomen hauskin mies on toiveikkaan humaani puheenvuoro kertovan taiteen eheyttävästä voimasta”

Aamulehti / JK

''
''

Elokuvateattereissa 16.3.2018

Top