NIKO-PORO LENTÄÄ JÄLLEEN VALKOKANKAILLE – LEVITYSOIKEUDET MYYTY YLI 80 MAAHAN

Uuden kotimaisen animaatioelokuvan Niko ja myrskyporojen arvoitus tiiseritraileri on julkaistu tänään.

Menestynyt suomalainen animaatioporo Niko saa tänä vuonna kolmannen elokuvansa. Niko ja myrskyporojen arvoitus -elokuvan tiiseritrailerin voi katsoa täältä:

Myös ensimmäinen pressikuva elokuvasta on julkaistu.

Suomalaisesta Nikosta on tullut kansainvälinen lastenklassikko kahden aiemman menestyksen myötä; Niko – lentäjän poika (2008) ja Niko 2 – lentäjäveljekset (2012) osoittautuivat menestykseksi ympäri maailmaa. Niko ja myrskyporojen arvoitus -elokuvan levitysoikeudet on myyty tällä viikolla Pohjois-Amerikkaan, jossa elokuvaa levittää Viva Pictures. Lisäksi elokuva on myyty jo ennakkoon yli 80 maahan, muun muassa Benelux-maihin, Baltian maihin, Bulgariaan, Espanjaan, Etelä-Koreaan, Kreikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan, Portugaliin, Puolaan, Ranskaan, Romaniaan, Slovakiaan, Lähi-Itään, Tšekkeihin, Ukrainaan, Unkariin ja Saksaan.

SYNOPSIS

Poropoika Nikon elämään on tulossa suuri muutos, kun Joulupukin lentojoukkoihin avautuu yksi paikka uudelle lentokokelaalle. Yllättäen huipputaitava porotyttö Stella tarjoaa tiukan vastuksen Nikolle kisassa paikasta. Niko on sekä vaikuttunut, että harmissaan Stellan taitavuudesta.

Eräänä yönä aattolentoa varten pakattu Joulupukin reki sekä Stella katoavat. Niko päättää lähteä etsimään kadonneita yhdessä ystäviensä liito-orava Juliuksen ja lumikko Wilman kanssa. Pian retkikunta kohtaa Myrskyporot ja löytää salaisuuden.

TUOTANTO

Elokuvan ohjaa Kari Juusonen,  toisena ohjaajana toimii Jørgen Lerdam (co-director). Käsikirjoituksesta vastaavat Kari Juusonen, Hannu Tuomainen sekä Marteinn Thorisson.Elokuvan tuottavat Antti Haikala, Anima Vitaesta ja Hannu Tuomainen Cinemakerista. Yhteistuottajina ovat saksalainen Ulysses Films, irlantilainen Moetion Films sekä tanskalainen A.Film Production. Elokuvan levittää Suomessa ja Pohjoismaissa Nordisk Film.

Niko ja myrskyporojen arvoitus saa elokuvateatteriensi-iltansa Suomessa 11.10.2024.

Top