Elokuvateattereissa 1.12.2017

Joulumaa

Joulumaa

Kiitetty, tunnettujen näyttelijöiden tähdittämä hyväntuulinen draamakomedia Joulumaa kertoo joulunpyhistä, joiden aikana kaikki muuttuu ja elämä ottaa uutta suuntaa. Elokuvan on ohjannut Kesäkaverit-menestyselokuvan ohjaaja Inari Niemi.

Helena (Milka Ahlroth) valmistautuu viettämään joulunpyhiä itsekseen. Exällä (Tommi Korpela) on jo uusi. Ulli (Mari Rantasila) houkuttelee parhaan ystävänsä ainoaan joulukohteeseen, mihin heillä on varaa. Luvassa on vanhanajan joulu maalla naisten kesken.

Luomutilaa isännöivät nuoret ihanteelliset, mutta tilanhoidolliset ummikot, Tuure (Eero Ritala) ja Unna (Anna Paavilainen). Nuoripari yrittää elää unelmaansa röttelössä, vaikka ekologinen elämäntapa ja lapsentahtinen kasvatus alkavat koetella niin ihanteita kuin parisuhdettakin. Maatilalle tulee sitten vielä yksi vieras (Martti Suosalo).

Maatilan joulu on poikkeustila, jossa pieni porukka hitsautuu tiiviiksi miniyhteisöksi. Lopulta kaikki on sekaisin ja joulumaan naiset joutuvat elämän suurten kysymysten äärelle.

Elokuvateattereissa 1.12.2017

Tietoja elokuvasta

Ohjaaja: Inari Niemi

Käsikirjoitus: Inari Niemi

Näyttelijät: Milka Ahlroth, Mari Rantasila, Anna Paavilainen, Eero Ritala, Martti Suosalo, Tommi Korpela

Genre: Draama, Komedia

Kesto: 92 min

Tuottaja: Miia Haavisto

Tuotantoyhtiö: Helsinki-filmi

Tuotantomaa: Suomi

Tuotantovuosi: 2017

Levittäjä: Nordisk Film

Ikäraja

”Inari Niemen Joulumaa on melko täydellinen joulun hömppäelokuva, jossa on kuitenkin tarpeeksi särmää, ettei se muutu turhan makeaksi.”

Etelä-Saimaa / Timo Alho

"Käsi ylös sillä, jonka elämä on tyystin vapaa kliseistä – rakkauden kaipuusta, sitoutumisen vaikeudesta, halusta kuulua johonkin ja silkasta seksin tarpeesta. Joulumaa uskaltaa olla avoin semmoisten asioiden äärellä. Siksi Markku Aron vanha Finnhits-iskelmä Etsin kunnes löydän sun onkin yllättäen totuuksien äärellä. Ja saa alahuulen väpättämään."

Aamulehti / Pekka Eronen

”Niemi todistaa jälleen osaavansa kirjoittaa mainioita henkilötyyppejä, joiden jokseenkin tavallisesta elämästä katsojan on helppo kiinnostua. Rooleihin valitut näyttelijät ovat erinomaisia kaikki tyynni.”

Turun Sanomat / Päivi valotie

"Roolitus on eirttäin onnistunut, ja hahmoissa on lämpöä, viisautta ja herkkyyttä. Erityisesti Martti Suosalo harvemmin nähdyssä rakastajan roolissa yllättää verevyydellään."

Seiska / Anuliina Liukkonen,

"Joulumaa esittää parhaimmillaan osuvia oivalluksia naisen elämään kuuluvista vaikeuksista."

MeNaiset / Martta Kaukonen

Joulumaa on piristävä draamaelokuva, jonka voisi katsella vaikkapa juhannuksena.

smackthejack.net / Jukka L. Savolainen

”Modernia äitiyttä käsitellään todentuntuisemmin kuin ehkä yhdessäkään toisessa suomalaisessa elokuvassa.”

HS / Laura Airola

"Inari Niemi oli hyvä henkilöohjaaja jo muutaman vuoden takaisessa esikoisessaan Kesäkaverit. Siitä hänen taitonsa tuntuvat vain kasvaneen. Apunaan hänellä on tosin joukko erityisen pystyviä näyttelijöitä, joihin on voinut keskittyä, koska porukkaa ja tapahtumapaikkoja on vähän."

Episodi / Jouni Vikman

"Joulumaa sopii mukavasti niin jouluvalmistelujen lomaan kuin kaltaiselleni antijouluihmiselle, joka jaksaa hihitellä aikuistenkin unelmille siitä ”täydellisestä joulusta”.

Respawn.fi / Päivi Säiniö

''

Elokuvateattereissa 1.12.2017

Top