Jalmari Helanderin toimintaelokuva Sisun kuvaukset alkoivat Lapissa

Sisun kuvaukset ovat alkaneet Suomen Lapissa ja elokuvan pääosissa nähdään Jorma Tommila ja Aksel Hennie. Norjalainen Hennie korvaa roolissa aiemmin tiedotetun Paul Andersonin.

“Pari kuukautta olen herännyt viideltä aamulla jännittämään, nyt on helvetin hyvä fiilis,” kommentoi ohjaaja Jalmari Helander tänään aamulla Nuorgamissa.

Sisu on hermoja raastava toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa. Jalmari Helanderin ohjaaman ja käsikirjoittaman sekä Petri Jokirannan tuottaman elokuvan Sisu kuvaukset alkavat tänään Nuorgamissa. Pääosissa nähdään Jorma Tommila (Rare Exports, Big Game), Aksel Hennie (Yksin Marsissa, White Wall, Headhunters). Sivurooleissa ovat muun muassa Jack Doolan (The Hatton Garden Job), Onni Tommila (Big Game) ja Mimosa Willamo (Aurora, Päin seinää, Box 21).

JORMA TOMMILA
Jussi-palkittu Jorma Tommila on esiintynyt useissa elokuvissa kuten Rare Exports, Bad Luck Love, Raid, Muukalainen ja Erottamattomat. Tommila on viimeksi nähty AJ Annilan TV-sarjassa Heroes of the Baltic Sea. Hän työskentelee tällä hetkellä Vaasan kaupunginteatterissa. https://www.imdb.com/name/nm0866918/

AKSEL HENNIE
Näyttelijänä Aksel Hennie muistetaan muun muassa menestyselokuvasta Yksin Marsissa, Jo Nesbon kirjaan perustuvasta elokuvasta Headhunters ja TV-sarjasta White Wall. Hän on myös saanut norjalaisen elokuvapalkinto Amandan parhaasta ohjauksesta elokuvasta Uno. https://www.imdb.com/name/nm0377336/?ref_=fn_al_nm_1

SYNOPSIS
Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi (Jorma Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä. Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin (Aksel Hennie) johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

TUOTANTO JA LEVITYS
Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy, tuottajana Petri Jokiranta ja vastaavina tuottajina ovat Mike Goodridge, Gregory Ouanhon ja Antonio Salas. Sony Pictures on hankkinut elokuvaan maailmanlaajuiset levitysoikeudet Pohjoismaiden ulkopuolella. Pohjoismaissa elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan tv-esityksistä vastaa MTV Oy ja elokuva tullaan näkemään myös C More -suoratoistopalvelussa. Sisua ovat tukeneet Business Finland – Audiovisual Production Incentive ja Suomen elokuvasäätiö.

Sisu saa ensi-iltansa vuonna 2022.

 

Top