Tummien perhosten koti

Elokuvasta lyhyesti

Tummien perhosten koti pohjautuu Leena Landerin samannimiseen romaaniin, joka oli Finlandia-palkintoehdokas 1991. Kirja on käännetty viidelletoista kielelle ja julkaistu pian seitsemässätoista maassa. Kirjan elokuvaoikeudet myytiin jo 90-luvun alkupuolella Hollywoodiin, josta Solar Films hankki ne vuosikymmentä myöhemmin itselleen.

Elokuvan ohjaa Dome Karukoski (Tyttö sinä olet tähti) ja sen tuottaa Markus Selin Solar Filmsistä. Tarinan on romaanin pohjalta käsikirjoittanut Marko Leino. Elokuvassa on sekä nimekkäitä eturivin näyttelijöitä että koekuvauksissa loistaneita nuoria.

Tarinan keskiössä on traagisen lapsuuskokemuksen ahdistama Juhani (Niilo Syväoja), joka päätyy kuuden vuoden sijaiskoti- ja laitoskierteen jälkeen Saaressa sijaitsevaan poikakotiin. Saarella vallitsevat omat lakinsa ja sääntönsä, jotka on laatinut ja joita soveltaa kovalla kädellä Olavi Harjula (Tommi Korpela). Seitsemän pojan ja Harjulan lisäksi Saaressa asuu vain Harjulan vaimo (Kristiina Halttu) ja pariskunnan kaksi tytärtä (Marjut Maristo ja Edit Viljamaa) sekä Tyyne (Kati Outinen), joka huolehtii Saaren eläimistä ja ruokahuollosta. Saaren eristäytynyt yhteisö on kuin oma kokonainen maailmansa.

Elokuva pakottaa katsojan kysymään itseltään, kuinka kauan ihmisen tarvitsee maksaa menneisyyden teoistaan? Milloin voi antaa itselleen anteeksi ja vapautua? Vai voiko milloinkaan? Ja pitääkö maksaa myös muista kuin omista teoistaan?

Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä. Niitä, jotka voi lannistaa. Ja niitä joita ei voi. Ei koskaan.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Tummien perhosten koti

Originaali nimi:
Tummien perhosten koti

Ohjaus:
Dome Karukoski

Näyttelijät:
Tommi Korpela, Niilo Syväoja, Eero Milonoff, Kristiina Halttu, Marjut Maristo, Kati Outinen, Pertti Sveholm, Matleena Kuusniemi

Käsikirjoitus:
Marko Leino Leena Landerin samannimisen romaanin pohjalta

Tuotanto:
Markus Selin Jukka Helle

Tuotantovuosi:
2007

Tuotantomaa:
Suomi

Studio:
Solar Films Oy

Ensi-ilta:
11.1.2008

Genre:
Draama

Kuvia elokuvasta

Top