Röllin sydän

Elokuvasta lyhyesti

Rölli on kuin kuka tahansa Röllikylän asukki – täynnä kepposia, säikyttelemistä ja kiusantekoa. Hän inhoaa peseytymistä, pussaamista ja kaikkea kaunista.

Kun Rölli törmää Milliin, ihastuttavaan menninkäistyttöön, hän kohtaa uudenlaisen ystävän, joka pitää kukista ja rauhasta. Rölli ja Milli joutuvat suuren haasteen eteen, kun Menninkäisten metsä alkaa kivettyä. Ainoa keino pysäyttää tuho on löytää maaginen sydän Talvenmaasta.

Menninkäiset ovat kilttejä, Röllit ilkeitä. Nyt heidän on pakko auttaa toisiaan pelastaakseen itsensä.

MRP Matila Röhr Productions Oy tuottaa parhaillaan koko illan elokuvaa ”Röllin sydän”, joka tulee esittelemään suomalaisten rakastaman Röllin ensimmäistä kertaa piirrettynä. Elokuvan hahmot ovat juuri saaneet lopullisen muotonsa. Hahmojen suunnittelusta ja elokuvan visuaalisesta ilmeestä vastaa taiteilija Janne Kopu.

“Rölli on piirroshahmona persoonallinen ja uskollinen alkuperäisen hahmon idealle – hieman hurja, mutta ei kuitenkaan liian pelottava. Tavoitteena on ollut luoda hahmoista yhtä aikaa suomalaisen näköisiä ja omanlaisiaan – kuitenkaan unohtamatta klassisen animaation perinteitä,” Janne Kopu kertoo.

Elokuvan ohjaa vankan animaatiokokemuksen omaava Pekka Lehtosaari, joka on myös laatinut käsikirjoituksen. Röllin sydämen taustalla on näyttelijä Allu Tuppuraisen luoma Rölli-hahmo, ja Tuppurainen tullaan kuulemaan myös animoidun Röllin tuttuna äänenä. Elokuvateattereihin elokuva tulee loppuvuonna 2007.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Röllin sydän

Originaali nimi:
Röllin sydän

Ohjaus:
Pekka Lehtosaari

Näyttelijät:
Allu Tuppurainen, Saija Lentonen, Esa Saario, Matti Ranin, Jyrki Kovaleff, Aarre Karén

Käsikirjoitus:
Pekka Lehtosaari

Tuotanto:
Marko Röhr MRP Matila Röhr Production Oy

Tuotantovuosi:
2007

Tuotantomaa:
Suomi

Studio:
Digital Film Finland Kikeono Film & Sound Producer Center Kontakt , Cinepro Finland

Ensi-ilta:
14.12.2007

Genre:
Animaatio

Kesto:
1h 22min

Kuvia elokuvasta

Top