NÄLKÄPELI – VIHAN LIEKIT

Elokuvasta lyhyesti

Nälkäpeli – Vihan liekit on jatkoa sarjan ensimmäiselle menestyselokuvalle Nälkäpeli. Elokuvan ohjaa Francis Lawrence ja pääosissa nähdään Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Woody Harrelson ja Lenny Kravitz. Nälkäpeli – Vihan liekit perustuu Suzanne Collinsin samannimiseen kirjaan (Catching Fire), joka on osa menestystrilogiaa: Nälkäpeli, Vihan liekit ja Matkijanärhi.

Katniss Everdeen ja Peeta Mellark joutuvat Nälkäpelin voittajina vuotuiselle voittajakiertueelle. Ennen kiertuetta presidentti Snow vierailee Katnissin luona. Vyöhykkeillä on alkanut kyteä kapina Capitolin valtaa vastaan ja Snow syyttää Katnissia kapinan lietsomisesta. Snow tietää, että Katnissin ja Peetan suhde ei ole aivan niin aito kuin he antavat ymmärtää.

Pian kiertueen jälkeen Presidentti Snow antaa ilmoituksen, että vanhojen Nälkäpelin voittajien täytyy kilpailla toisiaan vastaan 75. Nälkäpelin kunniaksi. Katniss ja Peeta joutuvat areenalle uudestaan. Kisaa edeltävänä iltana pidettävässä haastattelussa Katnissin stailaaja Cinna pukee Katnissin hääpukuun presidentin käskystä. Kesken haastattelun Katnissin puku alkaa palaa, ja se muuttuu matkijanärhen puvuksi. Cinna saa kärsiä liian rohkeasta asuvalinnastaan, sillä matkijanärhi on symboli meneillään olevalle kapinalle.

Nälkäpeli on taas kohta käyty, mutta kapina leviää ja jokainen joutuu valitsemaan puolensa.

Elokuvan ensi-ilta on Suomessa 20.11.2013.

Traileri

Jokainen kapina alkaa kipinästä.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
NÄLKÄPELI - VIHAN LIEKIT

Originaali nimi:
The Hunger Games: Catching Fire

Ohjaus:
Francis Lawrence

Näyttelijät:
Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland

Käsikirjoitus:
Simon Beaufoy Michael Arndt Suzanne Collins (romaani)

Tuotanto:
Nina Jacobson Jon Kilik

Tuotantovuosi:
2013

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Lionsgate

Ensi-ilta:
20.11.2013

Genre:
Toimintaseikkailu

Kesto:
2h 26min

Kuvia elokuvasta

Top