Kukkia ja sidontaa

Elokuvasta lyhyesti

Makkaratehdas on kylän sydän ja rakkauden temppeli. Kylä on idyllisen kaunis: sydänkesä taipuu syksyn alla – ja ilmassa on hysteerisen näännyttäviä ihmiskohtaloita. Naiset saavat kukkapaketteja, miehet teroittavat puukkojaan shemeikkaa varten. Kuinka paljon tietää kukkakauppias? Voiko rakkaus tehdä mykäksi? Piiri on pieni, rakkaus tulista, ja elämä kristallisoituu makkaratehtaan liukuhihnalle. Sian kohtalo on kova.

Elokuva leipoo ihmissuhdekiekurat luonnonsuoleen, lihaa säästämättä. Miten käy tiukassa sosiaalisessa yhteisössä, kun valtasuhteet heittävät voltin; kissa on kääritty mattoon ja hiiret rakastelevat pöydällä. Läheisriippuvuus aiheuttaa epätoivoa: voiko syliä lainata ja palauttaa eräpäivään mennessä?

Kukkia ja sidontaa on kuvattu Porvoon puukaupunginosassa. Raivoisa komedia laskee vakavista asioista leikkiä ja esiintyjien pokeri pitää loppuun asti. Tähtinäyttelijät pelaavat hienosti yhteen ja lopputulos on hauska tavalla, jonka vain Stella Polaris osaa.

Elokuva on jatkoa ohjaaja Janne Kuusen palkitulle yhteistyölle Stella Polariksen kanssa. Stella Polaris -ryhmä on luonut elokuvan henkilöt, tarinat ja maailman, joiden perusteella Kuusi on tuottaja Aleksi Bardyn kanssa kirjoittanut käsikirjoituksen.

Vihaa säästämättä, rakkaudesta tinkimättä

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Kukkia ja sidontaa

Originaali nimi:
Kukkia ja sidontaa

Ohjaus:
Janne Kuusi

Näyttelijät:
Teijo Eloranta, Sari Havas, Jami Hyttinen, Kirsti Kuosmanen, Outi Mäenpää, Tiina Pirhonen, Micke Rejström, Simo Routarinne, Sari Siikander, Elina Stirkkinen, Kari-Pekka Toivonen, Tobias Zilliacus

Käsikirjoitus:
Aleksi Bardy Janne Kuusi Stella Polaris

Tuotanto:
Aleksi Bardy Marko Rauhala

Tuotantovuosi:
2004

Tuotantomaa:
Suomi

Studio:
Helsinki -filmi Oy Kinotaurus Oy

Ensi-ilta:
15.10.2004

Genre:
Draamakomedia

Kesto:
1h 48min

Kuvia elokuvasta

Top