Harjunpää ja pahan pappi

Elokuvasta lyhyesti

Elokuvan päähenkilö on Joensuun kirjoista tuttu rikosylikonstaapeli Timo Harjunpää. Tyttären kuolema koettelee Harjunpäätä sekä hänen perhettään. Harjunpään vaimon Elisan tullessa uskoon, Harjunpää pakenee tilannetta työhönsä, outojen metrosurmien tutkimuksiin. Tutkimusten edetessä synkät tapahtumat alkavat kuitenkin lähestyä Harjunpäätä itseään. Harjunpää on nähnyt poliisin työssään ihmiselämän lohduttomimmat puolet, mutta milloinkaan hän ei ole kohdannut pimeyden voimia näin musertavan voimakkaina.

Harjunpää ja pahan pappi on elokuva, joka perustuu kirjailija ja ylikonstaapeli Matti Yrjänä Joensuun samannimiseen teokseen. Valtion kirjallisuuspalkinnon vuonna 1982 saanut Joensuu on yksi arvostetuimpia suomalaisia rikoskirjailijoita.

Tuottaja Ilkka Matila ja käsikirjoittaja Leo Viirret ovat kehitelleet elokuvan tarinaa vuodesta 2004 lähtien. Elokuvan Harjunpää ja pahan pappi ohjaa Olli Saarela. Hänen aikaisemmin ohjaamia elokuvia ovat Suden vuosi, Rölli ja metsänhenki, Bad Luck Love, Rukajärventie ja Lunastus.
Kuvaukset käynnistyvät maaliskuun puolessa välissä ja elokuvateattereissa MRP Matila Röhr Productionsin tuottama Harjunpää ja pahan pappi nähdään 29.10.2010.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Harjunpää ja pahan pappi

Originaali nimi:
Harjunpää ja pahan pappi

Ohjaus:
Olli Saarela

Näyttelijät:
Peter Franzén, Irina Björklund, Jenni Banerjee, Sampo Sarkola, Jorma Tommila, Ville Virtanen Rosa Salomaa

Käsikirjoitus:
Leo Viirret

Tuotanto:
Ilkka Matila

Tuotantovuosi:
2010

Tuotantomaa:
Suomi

Ensi-ilta:
29.10.2010

Genre:
Toimintatrilleri

Kesto:
1h 47min

Kuvia elokuvasta

Top