Zaida Bergrothin uusi elokuva on tositapahtumiin perustuva kertomus valovoimaisesta uskonlahkon johtajasta

Ohjaaja Zaida Bergrothin uusi elokuva on 1920-luvulle sijoittuva elokuva magneettisen vetovoimaisesta uskonlahkon johtajasta Maria Åkerblomista ja hänen seuraajistaan, jotka yhdessä ovat matkalla kohti Pyhää maata. Elokuvan kuvaukset alkavat kesällä ja se saa ensi-iltansa vuonna 2019.

Tositapahtumiin perustuva elokuva on moderni epookki, joka tuo valkokankaalle niin traagiset, tummasävyiset tapahtumat kuin myös ajanjaksoon liittyvän vauhdin, energian ja värikkyyden.

Åkerblomin henkilö kiehtoo ohjaaja Zaida Bergrothia, joka aloittaa uuden elokuvan kuvaukset tulevana kesänä. Kyseessä on hänen neljäs pitkä elokuvansa.

”Maria Åkerblom oli karismaattinen ja ristiriitainen nuori nainen, joka osasi nähdä ihmisten pelot ja haaveet, ja hyödyntää niitä. Maria ja tämän pelottava valta seuraajiinsa ovat itselleni äärimmäisen kiehtovia aiheita. Mikä saa ihmisen luottamaan sokeasti karismaattiseen johtajaan ja antamaan päätäntävallan elämästään jollekin toiselle?”, Bergroth kysyy.

Virossa ja Suomessa kuvattavan elokuvan ovat käsikirjoittaneet Anna Viitala ja Jan Forsström.

Elokuvan nimi ja näyttelijät julkistetaan myöhemmin. Vuonna 2019 ensi-iltansa saavan elokuvan tuottaa Elokuvayhtiö Komeetta, tuottajinaan Daniel Kuitunen ja Kaisla Viitala. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Miami-elokuvan menestys toi Bergrothille kansainvälisen edustussopimuksen

Bergrothin edellinen ohjaustyö, Toronton elokuvajuhlilla kansainvälisen ensi-iltansa saanut Miami, on saanut hyvän vastaanoton maailmalla. Miamin menestyksen myötä Zaida Bergroth on vastikään solminut edustuksen merkittävän yhdysvaltalaisen agentuurin ICM:n kanssa. Bergrothin agentteina toimivat Doug MacLaren ja Christina Bazdekis, joiden muita asiakkaita ovat muun muassa Jim Jarmusch, Peter Weir, Thomas Vinterberg ja Tomas Alfredson.

Elokuvasta lyhyesti: 20-luku, Kokkola. Karismaattinen ja enkelimäinen Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet Helsinkiin, jossa he matkansa välietappina majoittuvat kauniiseen huvilaan, Villa Toivolaan. Öisin Maria vajoaa transsiin ja saarnaa seuraajilleen enkelin hänelle välittämää sanaa. Yksi Marian omistautuneimmista seuraajista on uskossaan kiihkeä, teini-ikäinen Salome. Mutta mitä kätkeytyy magneettisen kiehtovan Marian ulkokuoren taakse?

Top