Zaida Bergrothin MARIAN PARATIISI -elokuvan matka jatkuu lokakuussa Chicagoon

Karismaattisesta lahkojohtajasta Maria Åkerblomista ja tämän seuraajista kertova Zaida Bergrothin uusi elokuva Marian paratiisi nähdään lokakuussa Chicagon kansainvälisillä filmifestivaaleilla. Suomessa Marian paratiisin ensi-ilta on 4.10.


Satu Tuuli Karhu. Kuva: Sami Kuokkanen

Marian paratiisi sai maailmanensi-iltansa syyskuussa Torontossa. Nyt elokuvan kansainvälinen matka jatkuu, sillä se on valittu Chicagon kansainvälisille filmifestivaaleille.

– Saimme upean kansainvälisen startin Torontosta, ja nyt meidät kutsuttiin Chicagoon. Se on todella hienoa, sillä Chicago on yksi vanhimmista ja merkittävimmistä festivaaleista Yhdysvalloissa, iloitsee ohjaaja Zaida Bergroth.

Chicagoon lähtee myös toinen pääosanäyttelijöistä, Satu Tuuli Karhu.

– Olen ylpeä, että pääsen jälleen edustamaan elokuvaa ulkomaille. Toronton jälkeen on mielenkiintoista nähdä, millaisia reaktioita tämä universaaleja teemoja sisältävä elokuva saa. Odotan kohtaamisia yleisön kanssa ja keskusteluja karismaattisesta johtajuudesta.

Elokuvan nimikkoroolissa Maria Åkerblomina nähdään Pihla Viitala. Teinityttö Salomea näyttelee Satu Tuuli Karhu, ja Malinin roolissa on Saga Sarkola. Eino Vartiovaara on Tommi Korpela ja Sagaa näyttelee Elina Knihtilä. 

Marian paratiisi saa Suomen ensi-iltansa 4.10.2019 elokuvateattereissa kautta maan. 

Marian paratiisi on ohjaaja Zaida Bergrothin neljäs pitkä elokuva. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Anna Viitala ja Jan Forsström, ja sen on tuottanut Elokuvayhtiö Komeetta, tuottajinaan Daniel Kuitunen ja Kaisla Viitala. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Synopsis: 1920-luku, Kokkola. Karismaattinen ja enkelimäinen Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet Helsinkiin, jossa he matkansa välietappina majoittuvat kauniiseen huvilaan, Villa Toivolaan. Öisin Maria vajoaa transsiin ja saarnaa seuraajilleen enkelin hänelle välittämää sanaa. Yksi Marian omistautuneimmista seuraajista on uskossaan kiihkeä, teini-ikäinen Salome. Mutta mitä kätkeytyy magneettisen kiehtovan Marian ulkokuoren taakse?

Top