VR:n UUSIN TEMPAUS HERÄTTÄÄ IDÄN PIKAJUNAN ARVOITUS -ELOKUVAN HENKIIN MAAILMAN PITKÄKESTOISIMMASSA ESCAPE ROOM -PELISSÄ

Joukkueiden kapteeneina toimivat näyttelijä Riku Nieminen ja tietokirjailija Katleena Kortesuo.

 

VR:n Escape train -peli on 13-tuntisena maailman pitkäkestoisin escape room -peli. Peli rakennetaan Rovaniemelle matkaavan junan kahteen vaunuun, jotka on varattu ainoastaan pelaajille. Pelin tehtävät pohjautuvat ylihuomenna perjantaina Suomen ensi-iltansa saavan 20th Century Foxin  Idän pikajunan arvoitus -elokuvaan. Idän pikajunan arvoitus – escape train järjestetään Helsingistä Rovaniemelle matkaavassa VR:n junassa 13.12.2017.

 

Pelin kaksi joukkuetta koostuvat 6-8 pelaajasta, joiden kapteeneina toimivat tietokirjailija Katleena Kortesuo ja näyttelijä Riku Nieminen. “Idea pelistä vakuutti heti, tuntui juuri tarpeeksi mielenvikaiselta lähteä tähän 13-tuntiseen koitokseen mukaan. Saan kuitenkin varmasti vahvan joukkueen, ja onhan tässä improvisoitu ennenkin”, sanoo Riku Nieminen.

 

VR rekrytoi parhaillaan osallistujia nettisivuillaan. “Olemme elokuvan suomalaisen levitys- ja markkinointiyhtiön Nordisk Filmin yhteistyökumppani ja näimme tässä ainutlaatuisen tilaisuuden hyödyntää yhteistyötä toteuttamalla elokuvan inspiroiman toteutuksen aidossa ympäristössä. Arvoitusten ratkaiseminen on oleellinen osa pakohuonepelejä ja siksi tämä tuntui luontevalta. Samalla tämä on mahdollisuus ilahduttaa elokuvan ja escape roomien faneja”, sanoo Outi Lahtinen, matkustajaliikenteen markkinoinnista.

 

Maailman pitkäkestoisimman pelin rakentaa InsideOut Escape Games, joka on yksi alan pioneereista Suomessa. “Tämä on ainutkertainen mahdollisuus rakentaa ihan uudenlainen escape room. Kaksi junavaunua, yli tusina hyttiä ja mukaansa tempaava pohjatarina. Pelin aidot puitteet ja niiden avulla rakentuva tunnelma ovat ihan omaa luokkaansa!”, sanoo Ágnes Kaszás InsideOut Escape Gamesilta. InsideOut Escape Games on pakopelien pioneeri Suomessa avattuaan ensimmäisen pakohuonepelin vuonna 2014. Yritys luo kokonaisvaltaisia elämyksiä, joissa immersiivinen teatteri yhdistyy monikerroksisten pulmien, mukaansatempaavan tarinankerronnan ja interaktiivisen teknologian kanssa.

 

Idän pikajunan arvoitus elokuvateattereissa 24.11.

Mikä alkaa Euroopan halki kulkevana ylellisenä junamatkana, muuttuu nopeasti yhdeksi tyylikkäimmistä, jännittävimmistä ja henkeäsalpaavimmista mysteereistä. Menestyskirjailija Agatha Christien romaaniin perustuvassa IDÄN PIKAJUNAN ARVOITUS -elokuvassa kolmetoista toisilleen tuntematonta matkustajaa jäävät loukkuun junaan, jossa kaikki ovat epäiltyjä. Yhden miehen on taisteltava aikaa vastaan ratkaistakseen mysteerin ennen kuin murhaaja iskee uudestaan. Elokuvan on ohjannut Kenneth Branagh, joka nähdään myös pääosassa. Muissa rooleissa ovat mm. Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley ja Josh Gad. Suomessa elokuvan levittää Nordisk Film ja elokuvan ensi-ilta on perjantaina 24.11. kautta maan. https://www.nordiskfilm.fi/idan-pikajunan-arvoitus/

Top