Voiko protokollan unohtaa?

– Katso kohtaus Antero Varovainen ja Onnenkivi -elokuvasta
– Elokuvateatteriensi-ilta 13.10.2023

Katso täältä Mikko Nousiaisen tähdittämä intensiivinen tanssi- ja laulukohtaus Antero Varovainen ja Onnenkivi -elokuvasta, joka tulee elokuvateatteriensi-iltaan 13.10.2023. Oheisen linkin kautta näet loistavasti koreografioiduun, fiktiivisen todellisuuden kaltaisen kohtauksen, jossa pohditaan protokollan aiheuttamaa angstia. Elokuvan musiikin ja laulut on säveltänyt Tuomas Kantelinen ja sanoittanut edesmennyt Jukka Itkonen, joka on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä ohjaaja Arto Halosen kanssa. Laulujen koreografiat on suunnitellut Sami Vartiainen.

Kohtauksen näet täältä:

Elokuvaa tähdittävät Maria Ylipää, Mikko Töyssy, Mikko Nousiainen, Tuija Ernamo sekä lapsinäyttelijät Emil Paloniemi ja Luna Huotari. Elokuvan on tuottanut Art Films ja sen levittää Nordisk Film.

Antero Varovainen ja Onnenkivi -elokuva on valittu kahden merkittävän kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjaan. Koko perheen elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa juuri päättyneellä Schlingelin kansainvälisellä lasten- ja nuortenfestivaalilla Chemnitzissä, Saksassa. Marraskuussa elokuva osallistuu arvostetulle Tallinnan Black Night -elokuvafestivaalille, jonka ajankohta on 3.-19.11.2023 Festivaaleilla se esitetään englanninkielisellä nimellä Arnold Cautious and the Happiness Stone ja Saksassa se on dubattu saksan kielelle. Osana kyseistä festivaalia järjestetään lasten- ja nuortenelokuvien festivaali Just Film, jonka kilpasarjaan Antero Varovainen ja Onnenkivi myöskin osallistuu.

PÖFF on yksi kansainvälisen tuottajajärjestö FIABin listaamista ns. A-kilpailuluokan festivaaleista, joita on maailmassa ainostaan viisitoista. Tähän joukkoon kuuluvat myös maineikkaat Cannesin, Berliinin, Locarnon ja Shanghain elokuvajuhlat. Festivaali järjestetään tänä vuonna jo 27. kertaa ja se on myös merkittävä alan ammattilaisten tapahtuma. Festivaalin tavoittena on esitellä taiteellisesti korkeatasoisia elokuvia kahden viimeisemmän vuoden ajalta eri puolilta maailmaa niin kotimaiselle kuin kansainväliselle yleisölle.

https://poff.ee/en/
https://www.justfilm.ee/en/
https://poff.ee/en/about/awards/
https://fiapf.org/festivals/accredited-festivals/competitive-feature-film-festivals/

Festival | SCHLINGEL – Internationales Filmfestival (ff-schlingel.de)
SCHLiNGEL Film Festival starts with big premieres | SCHLINGEL – Internationales Filmfestival (ff-schlingel.de)

ELOKUVASTA

Arto Halosen ohjaama Antero Varovainen ja Onnenkivi –elokuva kertoo onnen etsimisestä, mielikuvituksen voimasta ja ystävyydestä. Arto Halosen ja Jukka Itkosen käsikirjoittamaa musiikillista elokuvaa tähdittävät Mikko Nousiainen, Maria Ylipää, Mikko Töyssy ja Tuija Ernamo. Lapsipääosissa nähdään Emil Paloniemi ja Luna Huotari.

Ohessa elokuvan traileri, jonka voi jakaa eri medioissa.SYNOPSIS
Antero Varovainen ja Onnenkivi on tarina mielikuvituksen rikkaudesta ja onnen etsimisestä. Sarjakuvia ja vampyyrikertomuksia ahmivalla Juliuksella on vilkas mielikuvitus. Julius tapaa kaupungin laitamilla hylätyssä talossa asuvan Antero Varovaisen, joka esittäytyy haalistuneeksi, mansikkamehua juovaksi vampyyriksi. Julius ja Varovainen ystävystyvät. Yhdessä he yrittävät valmistaa Onnenkiveä, jonka ohje on Varovaisen isoäidin salaisessa reseptikirjassa. Julius haluaa antaa kiven toisistaan etääntyneille vanhemmilleen, jotta he löytäisivät uudestaan yhteisen onnen. Juliuksen ja Anteron laboratoriokokeet valmistaa Onnenkiveä takkuilevat pahasti kerta toisensa jälkeen, mutta he jatkavat sitkeästi onnen etsintää.

TUOTANTO
Elokuvan tuottaa Arto Halonen ja Art Films. Latvian osatuottaja on Tasse Films. Elokuvan musiikin ja laulut on säveltänyt Tuomas Kantelinen ja sanoittanut Jukka Itkonen. Elokuvaajana on Tuomo Virtanen ja lavastussuunnittelusta vastaa Teppo Järvinen. Antero Varovainen ja Onnenkivi on kuvattu Tampereella ja Latviassa. Tampereen kuvaukset mahdollisti tuotantokannustin ja yhteistyö Tampereen kaupungin ja Film Tampereen kanssa. Elokuvan levittää Nordisk Film.

KIRJASTA
Tammi julkaisi juuri elokuvan tarinasta samannimisen lastenkirjan, jota rytmittää vampyyrisarjiskuvitus, jonka on tehnyt Lotta Taarasti. Kirjan ovat kirjoittaneet rakastetuista lastenkirjoistaan ja -runoistaan muistettu Jukka Itkonen sekä Arto Halonen.
https://www.tammi.fi/kirja/jukka-itkonen/antero-varovainen-ja-onnenkivi/9789513190354

************

ART FILMS PRODUCTION
Art Films production AFP Oy
kehittää ja tuottaa laadukkaita ja luovaa ilmaisua tavoittelevia elokuvia. Tuotannon pääpaino on fiktio- ja dokumenttielokuvissa. Art Films production on tuottanut lukuisia kansainvälisiä projekteja. Yhtiön omistajan, tuottaja-ohjaaja Arto Halosen elokuvia on myyty yli 70 maahan. Halonen on palkittu useilla arvostetuilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Vuonna 1998 Haloselle myönnettiin Euroopan Union humanitäärinen palkinto, ja vuonna 2005 Suomi-palkinto. Vuonna 2008 Thessalonikin dokumenttielokuvafestivaali palkitsi Halosen yhtenä aikansa tärkeimmistä dokumenttielokuvan tekijöistä.
Arto Halosen erinomaiset arvostelut saanut uusin dokumenttielokuva Suomen juurtuneet on paraikaa elokuvateatterilevityksessä.
https://artfilmsproduction.com/fi/

NORDISK FILM
Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen. https://nordiskfilm.fi/

LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUPYYNNÖT
Katja Toivanen, Helsinki Calling, katja.toivanen@helsinkicalling.com, puh 040-7011686

Top