VALOA VALOA VALOA -ELOKUVA TALLINNAN ELOKUVAFESTIVAALIN KILPASARJAAN

Inari Niemen ohjaama ja Juuli Niemen käsikirjoittama elokuva Valoa valoa valoa on valittu Tallinn Black Nights Film Festivalin International Youth Competition -sarjaan ja elokuva kilpailee Just Film Grad Prix -palkinnosta (3000€).

Tallinn Black Nights Film Festival eli PÖFF järjestetään 3.–19.11. tänä vuonna. PÖFF kuuluu tärkeimpien eurooppalaisten elokuvafestivaalien joukkoon. Elokuva oli myös Espoo Ciné -elokuvajuhlilla esityksessä Kotimaisen juhlaelokuvan paikalla loppuunmyydylle salille elokuussa.

Valoa valoa valoa perustuu Vilja-Tuulia Huotarisen samannimiseen romaaniin, joka voitti Finlandia Juniorin ilmestyessään vuonna 2011. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Rebekka Baer, Anni Iikkanen, Laura Birn ja Pirjo Lonka. Iikkanen muistetaan Luuserit-sarjasta ja Baer Häräntappoase -TV-sarjasta.

SYNOPSIS
Keväällä 1986 Tšernobylin ydinvoimalassa Neuvostoliitossa räjähtää ja hämäläiseen pikkukylään saapuu tyttö nimeltä Mimi, joka saa 15-vuotiaan Mariian elämän hetkeksi täyteen valoa. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen, oman elämänsä kanssa umpikujaan ajautunut, aikuistunut Mariia tulee vierailulle lapsuudenkotiinsa ja palaa muistoissaan nuoruutensa kesään. Valoa, valoa, valoa on elokuva ensirakkaudesta, sen häikäisevästä valosta ja elämänpituiseksi venyneistä varjoista.

Valoa valoa valoa -elokuvan on ohjannut Inari Niemi ja käsikirjoittanut Juuli Niemi. Elokuvan rooleissa nähdään Rebekka Baer, Anni Iikkanen, Pirjo Lonka, Laura Birn, Anna-Leena Sipilä, Arttu Kapulainen, Kanerva Paunio, Anna Paavilainen, Janne Reinikainen ja Liisi Tandefelt. Elokuvan tuottaa Oskari Huttu / Lucy Loves Drama ja sen levittää Nordisk Film.

Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 13.10.2023

PÖFF

https://poff.ee/en/

TRAILERI

Top