VALOA VALOA VALOA -ELOKUVA COTTBUSIN KILPASARJASSA SAKSASSA

Inari Niemen ohjaama ja Juuli Niemen käsikirjoittama elokuva Valoa valoa valoa esitetään viikonloppuna Cottbusin elokuvafestivaalilla, jossa se kilpailee Feature Film Competitionin 25 000 euron pääpalkinnosta. The FilmFestival Cottbus on keskittynyt esittämään itäeurooppalaisia elokuvia ja se järjestetään 8.–13.11. Cottbusissa Saksassa.

Valoa valoa valoa sai kansainvälisen ensi-iltansa tällä viikolla meneillään olevalla Tallinn Black Nights Film Festivalilla loppuunmyydylle salille. Elokuva on festivaalilla International Youth Competition -sarjassa ja kilpailee Just Film Grand Prix -palkinnosta (3000 €). Tallinn Black Nights Film Festival eli PÖFF järjestetään 3.–19.11. PÖFF kuuluu tärkeimpien eurooppalaisten elokuvafestivaalien joukkoon.

Valoa valoa valoa on monitasoinen draamaelokuva ensirakkaudesta, sen häikäisevästä valosta ja elämänpituiseksi venyneistä varjoista. Se perustuu kirjailija Vilja-Tuulia Huotarisen palkittuun romaaniin, johon käsikirjoittaja Juuli Niemi on tuonut aikuisen Mariian näkökulman. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Rebekka Baer, Anni Iikkanen, Laura Birn ja Pirjo Lonka.

SYNOPSIS
Kahdenkymmenen vuoden jälkeen aikuistunut Mariia (Laura Birn) tulee vierailulle lapsuudenkotiinsa äitinsä (Pirjo Lonka) luokse. Hän palaa muistoissaan nuoruutensa kesään. Mariia muistelee kun keväällä 1986 hämäläiseen pikkukylään saapuu tyttö nimeltä Mimi, joka saa teini-ikäisen Mariian elämän hetkeksi täyteen valoa. Ensirakkauden kasarikesään palatessa, Mariian on päästettävä irti syyllisyydestä sekä annettava anteeksi muillekin kuin itselleen.

Valoa valoa valoa -elokuvan on ohjannut Inari Niemi ja käsikirjoittanut Juuli Niemi. Elokuvan rooleissa nähdään Rebekka Baer, Anni Iikkanen, Pirjo Lonka, Laura Birn, Anna-Leena Sipilä, Arttu Kapulainen, Kanerva Paunio, Anna Paavilainen, Janne Reinikainen ja Liisi Tandefelt. Elokuvan tuottaa Oskari Huttu / Lucy Loves Drama ja sen levittää Nordisk Film.

Elokuva sai ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 13.10.2023

THE FILMFESTIVAL COTTBUS

https://www.filmfestivalcottbus.de/en/festival-en/program-en/sections-en/section/2.html

PÖFF

https://poff.ee/en/

TRAILERI

Top