Ulla Heikkilän esikoiselokuva kertoo kesästä ja vimmaisesta rippileiristä – rooleissa nähdään nuoria näyttelijälahjakkuuksia

Ulla Heikkilän esikoiselokuva kertoo kesästä ja leiristä. Äkkirakastumiset, järisyttävät oivallukset, yllättävät ystävyydet ja yöjuoksut sävyttävät 15-vuotiaiden nuorten vimmaista ripariviikkoa. Osalla leiriä vetävistä aikuisista on heilläkin vielä kasvukipuja. Elokuvan rooleissa nähdään nuoria näyttelijälahjakkuuksia, kuten Aamu Milonoff, Linnea Skog, Bruno Baer ja Satu Tuuli Karhu sekä Amos Brotherus ja Jere Ristseppä.

“Eden” –työnimellä kulkevan nuorisoelokuvan kuvaukset alkavat tiistaina 4.6. ja ensi-iltansa se saa kesällä 2020. Ensimmäistä pitkää elokuvaansa tekevä ohjaaja-käsikirjoittaja Ulla Heikkilä kertoo elokuvan taustoista.

“Lähdin tekemään “Edeniä” sen takia, että minua kiinnostaa yksilön ja ryhmän suhde. Kannattaako meidän heittäytyä mukaan ryhmään vai asettautua ulkopuolelle? Tarkoituksenani on, että elokuva ei anna yhtä yksiselitteistä vastausta, ja siksi siinä on monta päähenkilöä.”

Käsikirjoitusta Heikkilä lähti työstämään keväällä 2016.

“Tämä elokuva-aihe on muhinut jonkin taideteoksen aiheena jo omasta rippileiristä saakka. Tuntuu, että rippileiriin tiivistyy monta ihmisyyden peruskysymystä, jotka koskettavat niin nuoria kuin aikuisiakin. Taideteollisessa korkeakoulussa oli mietittävä pitkän elokuvan aihetta ja ajattelin jo silloin, että tässä se on. Aktiivisesti aloin työstää käsikirjoitusta kolme vuotta sitten.”

Esikoisohjaaja odottaa huomenna Kirkkonummella alkavia kuvauksia rauhallisin mielin.

“Minulla on erittäin rauhallinen olo ja tuntuu, että olen valmistautunut niin hyvin kuin mahdollista. Olen todella otettu, että kaikki nämä nuoret näyttelijät ovat lähteneet mukaan, ja suhtautuvat projektiin intohimoisesti. En malta odottaa, että pääsen hengailemaan heidän kanssaan”, Heikkilä sanoo.

Elokuva tuo valkokankaalle joukon nuoria lahjakkuuksia, joiden näyttelijäntyötä on saatu seurata niin tv-sarjoissa kuin elokuvissa: Aamu Milonoff (Tyttö nimeltä Varpu, Hölmö nuori sydän), Linnea Skog (Tyttö nimeltä Varpu), Bruno Baer, Amos Brotherus (Tuntematon mestari) ja Jere Ristseppä (Hölmö nuori sydän).

Rippileirin aikuisten rooleissa nähdään Jussi-palkittu Satu Tuuli Karhu (Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja), kolmella miespääosan Jussilla palkittu Tommi Korpela (mm. Tyhjiö, Ikitie, Häiriötekijä, Kätilö) ja Irina Pulkka (Tie pohjoiseen, Nousukausi).

Elokuvan tuottaja Miia Haavisto Tekele Productionsilta sanoo:

“Ulla on nuoresta iästään huolimatta varmaotteinen, näkemyksellinen ja hauska elokuvantekijä. Hänen ympärillään on nyt mainio joukko uuden sukupolven elokuva-alan ammattilaisia. Tämä on uuden, perustamani yhtiön Tekele Productions Oy:n ensimmäinen pitkä elokuva. On erityisen mahtavaa, että se on nimenomaan nuorisoelokuva, ja vielä Ullan esikoiselokuva. Energiaa riittää!”

Ulla Heikkilän (s.1989) esikoiselokuva tarjoaa raikkaan ja hauskan näkökulman siihen maailmaan, missä nuoret hakevat omaa tietään. Elokuvan kuvaukset alkavat kesäkuussa 2019 ja se saa ensi-iltansa kesällä 2020. Elokuvan tuottaa Miia Haavisto / Tekele Productions Oy ja sen levittää Nordisk Film.

Top