Tunturin tarinan ensimmäinen traileri on julkaistu.

Tunturin tarina täydentää Metsän tarina ja Järven tarina -luontoelokuvien kokonaisuuden. Marko Röhr ohjaa ja Teemu Liakka kuvaa Tunturin tarinaa vielä ensi kevään ja kesän kolmen maan alueella Lapissa ja Jäämerellä. Elokuvan musiikin säveltää kansainvälisesti palkittu Panu Aaltio, joka on ehdolla ensi vuoden Berliinin Berlinalessa HARPA Nordic Film Composers Award -palkinnon saajaksi.

Elokuvan taustakertomus perustuu Antti Tuurin ajatukseen tuntureista nukkuvina jättiläisinä. Tunturin tarina on MRP Matila Röhr Productionsin luontoelokuvatuotannon vaativin projekti.

Huippusuosioon nousseen luontotrilogian aiemmat teokset ovat olleet menestyksiä; Metsän tarina sai teattereissa yli 90 000 katsojaa ja Järven tarina yli 191 000 katsojaa.

Katso tästä traileri:

TARINA
Elokuvassa valkoiset eläimet kuten naali, lumikko, riekko ja tunturipöllö saavat suuren roolin. Muita keskeisiä ”näyttelijöitä” ovat mm. ahma, sopuli, vaivaishiiri, poro, kettu, karhu, lapinpöllö, haukat ja kotkat. Tarina kertoo kuhunkin eläimeen liittyvistä uskomuksista ja tarinoista mutta myös ihmisen suhteesta luontoon ja eläimeen. Tunturin tarina vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät.

Tunturin tarinan ohjaa Marko Röhr ja sen ovat käsikirjoitteet Antti Tuuri ja Marko Röhr. Kuvaajana on Teemu Liakka ja musiikin säveltää Panu Aaltio. Elokuvan leikkaa Ben Mercer. Tunturin tarinan tuottavat Hanna Kauppi ja Marko Röhr tuotantoyhtiö MRP Matila Röhr Productionsille ja sen levittää Suomessa Nordisk Film.

Tunturin tarina saa ensi-iltansa elokuvateattereissa jouluna 2020.

Top