Tunturin tarinan ensi-ilta siirtyy tammikuulle

MRP Matila Röhr Productionsin luontotrilogian huipennus Tunturin tarina siirtyy ensi-iltaan 29.1.2021 elokuvateattereiden liiketoimintaa rajoittavien määräysten takia. MRP ja levittäjä Nordisk Film tarjoavat elokuvateattereille mahdollisuuden ennakko- ja yksityisnäytöksiin voimassa olevia paikallisia rajoituksia noudattaen ennen varsinaista ensi-iltaa. Marko Röhrin ohjaama ja Teemu Liakan kuvaama Tunturin tarina täydentää menestyselokuvien Metsän tarina ja Järven tarina kokonaisuuden.

“Koronan aiheuttamat rajoitukset elokuvateattereiden asiakasmääriin vaikuttavat luonnollisesti koko elokuva-alan toimintaan. Kun nyt joudumme siirtämään ensi-iltamme tammikuulle, olen kiitollinen siitä, että elokuvateatterit voivat näyttää elokuvaa ennakkoon ja samalla yleisölle avautuu tilaisuus nauttia tuntureiden kauneudesta ennen varsinaista ensi-iltaa. Uskon, että Tunturin tarina tarjoaa elämyksen luonnon kauneuden äärellä ja tuo katsojille toivoa tulevasta, paremmasta ajasta, jolloin voimme nauttia elokuvista ja luonnosta niin elokuvissa kuin luonnon keskellä”, toteaa ohjaaja Marko Röhr.

Elokuvan taustakertomus perustuu Antti Tuurin ajatukseen tuntureista nukkuvina jättiläisinä. Marko Röhr on käsikirjoittanut sen yhdessä Antti Tuurin kanssa. Tunturin tarina onMRP Matila Röhr Productionsin luontoelokuvatuotannon vaativin projekti ja luontotrilogian aiemmat teokset ovat olleet menestyksiä; Metsän tarina keräsi Suomen elokuvateattereissa yli 90 000 katsojaa ja Järven tarina yli 191 000 katsojaa, ollen näin Suomen kaikkien aikojen katsotuin dokumentti. Kuvauksesta vastaa kansainvälisesti palkittu Teemu Liakka.

Maailmanmusiikin huippu, suomalainen Tuuletar-yhtye esittää musiikkiaan Tunturin tarina -elokuvassa. Tuuletar on kansainvälisesti menestynyt yhtye, jonka beatbox-rytmit ja omaperäiset sävellykset ovat hurmanneet yleisöjä ja kriitikoita ympäri maailmaa. Elokuvan musiikin on säveltänyt monesti palkittu, Jussi-palkinnonkin voittanut Panu Aaltio. Elokuvan on leikannut Ben Mercer. Tunturin tarinan tuottavat Hanna Kauppi ja Marko Röhr tuotantoyhtiö MRP Matila Röhr Productionsille ja sen levittää Suomessa Nordisk Film.

SYNOPSIS
Tunturin tarina vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät. Elokuvassa eläimet kuten karhu, kärppä, riekko ja tunturipöllö saavat näkyvän roolin. Muita keskeisiä eläimiä ovat mm. ahma, poro, ryhävalas, kettu, lapinpöllö ja kotkat. Tarina kertoo kuhunkin eläimeen liittyvistä uskomuksista ja tarinoista, mutta myös ihmisen suhteesta luontoon ja eläimeen.

Tunturin tarina saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 29.1.2021.

TUULETAR https://tuuletar.com/#

ELOKUVAN TRAILERI: https://youtu.be/iXC5QP01XUs

Top