Tuntematon mestari saa Yhdysvaltojen ensi-iltansa tammikuussa

Klaus Härön elokuva Tuntematon mestari (One Last Deal) saa Yhdysvaltojen ensi-iltansa 10.1.2019 Palm Springsin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla World Cinema Now -kategoriassa.

”Palm Springsin elokuvafestivaali Hollywoodin kupeessa on merkittävä nimenomaan suhteessa Oscareihin ja Golden Globesiin. Hollywoodin menestyjät kerääntyvät sinne tullakseen huomatuiksi ja harjoittelemaan mahdollisia Oscar puheitaan”, kertoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg Making Movies Oy:stä.

Härön Äideistä parhain voitti aikanaan festivaalin yleisöpalkinnon ja Miekkailija oli siellä vahvasti esillä elokuvan ollessa Golden Globe -ehdokkaana ja Oscarien short-listalla.

”Miekkailija-elokuvan Oscar-menestys kulminoitui pitkälti juuri Palm Springsin festivaaleille, jossa koko Hollywood on paikalla. Klaus Härön töitä seurataan tarkasti ja uuden elokuvan valinta sinne merkitsee isoa askelta kohti ensi syksyn Oscareita. Elokuva nousee amerikkalaisen elokuvateollisuuden tietoisuuteen”, Nordberg jatkaa.

Tuntematon mestari saa Suomessa ensi-iltansa 4.1.2019. Elokuvan on ohjannut Klaus Härö ja sen on käsikirjoittanut Anna Heinämaa. Pääosissa ovat Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka ja Amos Brotherus. Tuntematon mestari –elokuvan on tuottanut Making Movies Oy ja sen levittää Nordisk Film.

SYNOPSIS: Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran.

Top