Elokuvateattereissa 2020

Tulevia kotimaisia elokuvia

Elokuvateattereissa 2020

Tietoja elokuvasta

Ohjaus: Jay Roach

Käsikirjoitus: Charles Randolph

Näyttelijät: Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman

Genre: Draama

Kesto:

Tuotantomaa: Kanada / Yhdysvallat

Tuotantovuosi: 2019

Ikäraja

Eden

Ulla Heikkilän esikoiselokuva kertoo kesästä ja leiristä. Äkkirakastumiset, järisyttävät oivallukset, yllättävät ystävyydet ja yöjuoksut sävyttävät 15-vuotiaiden nuorten vimmaista ripariviikkoa. Osalla leiriä vetävistä aikuisista on heilläkin vielä kasvukipuja.

Elokuva tuo valkokankaalle joukon nuoria lahjakkuuksia, joiden näyttelijäntyötä on saatu seurata niin tv-sarjoissa kuin elokuvissa: Aamu Milonoff (Tyttö nimeltä Varpu, Hölmö nuori sydän), Linnea Skog (Tyttö nimeltä Varpu), Bruno Baer, Amos Brotherus (Tuntematon mestari) ja Jere Ristseppä (Hölmö nuori sydän).

Rippileirin aikuisten rooleissa nähdään Jussi-palkittu Satu Tuuli Karhu (Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja), kolmella miespääosan Jussilla palkittu Tommi Korpela (mm. Tyhjiö, Ikitie, Häiriötekijä, Kätilö) ja Irina Pulkka (Tie pohjoiseen, Nousukausi).

ELOKUVATEATTEREISSA KESÄLLÄ 2020

METSÄJÄTTI

Ylennys mielessään Pasi ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan. Asiat mutkistuvat, kun Pasi (Jussi Vatanen) kohtaa tehtaalla lapsuudenystävänsä Jannen (Hannes Suominen). Ennen kuin tehtaan kohtalo on selvillä, kuunnellaan metallia, tehdään politiikkaa, punnitaan ystävyys ja kohdataan menneisyys. Ehtii Pasi perustaa perheenkin Lindan (Sara Soulié) kanssa. Metsäjätti perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin.

Näyttelijät: Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Sara Soulié, Anu Sinisalo, Tommi Korpela, Anna-Riikka Rajanen ja Tomi Alatalo

ELOKUVATEATTEREISSA SYKSYLLÄ 2020

Tove

Helsinki, 1945. Sota on ohi ja värit palanneet taidemaalari Tove Janssonin elämään. Hän pystyy vihdoin hankkimaan oman studion ja antamaan kaikkensa menestyäkseen kansainvälisenä taiteilijana. Tove ei antaudu sosiaaliselle paineelle perustaa perhe, tärkeintä hänelle ovat taide ja vapaus. Vapaus myös johdattaa hänet avoimeen suhteeseen naimisissa olevan poliitikon ja vasemmistointellektuellin Atos Wirtasen kanssa. Kumpikin on sitä mieltä, että toista ei voi omistaa. Kaunis ajatus joutuu koetukselle, kun Tove rakastuu teatteriohjaaja Vivica Bandleriin.

Tove alkaa kirjoittaa tarinoita muumeista, ja inspiraation lähteenä toimii hänen oma elämänsä. Muumit alkavat valloittaa maailmaa. Ensimmäistä teatterinäytelmää seuraa monivuotinen sopimus lontoolaisen Evening Newsin kanssa, mutta sopimuksen lupaama vapaus muuttuukin ylitsepääsemättömäksi työtaakaksi.

TOVE on elokuva oman äänen löytämisestä, polusta taiteilijana, vaikeiden päätösten tekemisestä ja onnen oikeutuksesta. Helsinkiin, Pariisiin ja saaristoon sijoittuva tarina kertoo taiteilijasta ja naisesta, jonka rakastetuista teoksista tuli perintö koko maailmalle.

RISTO RÄPPÄÄJÄ JA VÄÄRÄ VINCENT

Uutuuselokuvan päärooleissa jatkavat Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvasta tutut Silmu Ståhlberg Risto Räppääjänä ja Lumi Kallio Nelli Nuudelipäänä. Muissa keskeisissä rooleissa jatkavat Ylermi Rajamaa, joka näyttelee Lennart Lindbergin roolin ja Jenni Kokander, joka hurmaa edelleen Pakastaja-Elvinä. Rauha Räppääjänä elokuvassa nähdään Minka Kuustonen. Muissa elokuvan merkittävissä rooleissa näyttelevät Kristiina Halttu, Mika Nuojua, Eero Ritala, Pirjo Lonka ja Carl-Kristian Rundman. Pikkurooleissa nähdään myös Jari Litmanen ja Arvi Lind!

Risto Räppääjä ja väärä Vincent
-elokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Edellinen, Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuva oli viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva Suomessa. Se on saanut tähän mennessä elokuvateattereissa jo 288 369 katsojaa ja jatkaa edelleen ohjelmistossa. Elokuva tuli ensi-iltaan helmikuussa 2019. Molemmat elokuvat ovat Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n yhteistuotantoa.

ELOKUVATEATTEREISSA SYKSYLLÄ 2020

Pahanhautoja

12-vuotias Tinja on kiltti voimistelija, täyden kympin tyttö. Hänellä on täydellinen perhe: isä, äiti ja pikkuveli Matias, jonka kanssa Tinja esiintyy äidin suositussa “Onnellinen arki” -videoblogissa. Tinjan täydelliseen maailmaan tulee kuitenkin särö hänen nähdessään äidin suutelevan vierasta miestä. Äiti pyytää Tinjaa pitämään asian salaisuutena, tyttöjen kesken.

Tinja löytää linnun munan, jonka hän vie kotiinsa. Päivisin Tinja ylläpitää täydellisyyden kulissia ja öisin muna kasvaa hänen vierellään. Kun äiti tunnustaa Tinjalle olevansa ensimmäistä kertaa elämässään rakastunut, munasta kuoriutuu Tinjan kokoinen hirviö; puoliksi lintu ja puoliksi ihminen. Tästä käynnistyy Tinjan ja hirviöolennon välinen yhteinen rinnakkaiselo ja matka, jonka määränpäästä ei ole tietoa.

ELOKUVATEATTEREISSA SYKSYLLÄ 2020

Elokuvateattereissa 2020

Top