Elokuvateattereissa 2020

Tulevia kotimaisia elokuvia

Elokuvateattereissa 2020

Tietoja elokuvasta

Ohjaus: Jay Roach

Käsikirjoitus: Charles Randolph

Näyttelijät: Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman

Genre: Draama

Kesto:

Tuotantomaa: Kanada / Yhdysvallat

Tuotantovuosi: 2019

Ikäraja

Livet efter döden (Elämää kuoleman jälkeen)

Klaus Härö ohjaa uutta omaelämänkerrallista draamakomediaa. Elokuva kertoo siitä, kun vaimonsa menettänyt Nisse pelkää kohdata suruaan ja riiteleekin lähinnä voileipäkakun täytteestä aikuisen poikansa Stefanin kanssa. Miten tämä pieni perhe toipuu ja mitä tapahtuukaan, kun hyvää tarkoittava täti Elsa saapuu paikalle?  Elokuvassa tunnistamme ihmisinä itsemme sekä naurun ja itkun yhteyden ja voileipäkakun tärkeyden.

”Olen jo lähes 20 vuotta halunnut tehdä tämän elokuvan ja epäröinti johtui tarinan henkilökohtaisesta yhteydestä” kertoo Klaus Härö”. ”Ihmistä lähellä olevat elokuvat kuten Postia Pappi Jaakobille ovat kuitenkin ne, jotka ovat itsellenikin olleet niitä palkitsevimpia elokuvakokemuksia ja sen asian tajuaminen antoi minulle rohkeuden tehdä tämän elokuvan”.

Elokuvan ohjaa ja on käsikirjoittanut Klaus Härö (Postia pappi Jaakobille, Miekkailija, Äideistä parhain ja Tuntematon mestari). Elokuvan tuottavat Leila Lyytikäinen ja Elina Pohjola Citizen Jane Productions tuotantoyhtiölle ja sen levittää Nordisk Film.

ELOKUVATEATTEREISSA MAALISKUUSSA 2020

Eden

Ulla Heikkilän esikoiselokuva kertoo kesästä ja leiristä. Äkkirakastumiset, järisyttävät oivallukset, yllättävät ystävyydet ja yöjuoksut sävyttävät 15-vuotiaiden nuorten vimmaista ripariviikkoa. Osalla leiriä vetävistä aikuisista on heilläkin vielä kasvukipuja.

Elokuva tuo valkokankaalle joukon nuoria lahjakkuuksia, joiden näyttelijäntyötä on saatu seurata niin tv-sarjoissa kuin elokuvissa: Aamu Milonoff (Tyttö nimeltä Varpu, Hölmö nuori sydän), Linnea Skog (Tyttö nimeltä Varpu), Bruno Baer, Amos Brotherus (Tuntematon mestari) ja Jere Ristseppä (Hölmö nuori sydän).

Rippileirin aikuisten rooleissa nähdään Jussi-palkittu Satu Tuuli Karhu (Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja), kolmella miespääosan Jussilla palkittu Tommi Korpela (mm. Tyhjiö, Ikitie, Häiriötekijä, Kätilö) ja Irina Pulkka (Tie pohjoiseen, Nousukausi).

ELOKUVATEATTEREISSA KESÄLLÄ 2020

Seurapeli

Seurapeli on Jenni Toivoniemen käsikirjoittama ja ohjaama komediaelokuva nuoruuden loppumisesta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Elokuvan pääosissa nähdään Emmi Parviainen, Laura Birn, Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Christian Hillborg, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala ja Paavo Kinnunen. Seurapeli-elokuvan kuvaukset ovat alkaneet ja se saa ensi-iltansa vuonna 2020.

 

Pahanhautoja

12-vuotias Tinja on kiltti voimistelija, täyden kympin tyttö. Hänellä on täydellinen perhe: isä, äiti ja pikkuveli Matias, jonka kanssa Tinja esiintyy äidin suositussa “Onnellinen arki” -videoblogissa. Tinjan täydelliseen maailmaan tulee kuitenkin särö hänen nähdessään äidin suutelevan vierasta miestä. Äiti pyytää Tinjaa pitämään asian salaisuutena, tyttöjen kesken.

Tinja löytää linnun munan, jonka hän vie kotiinsa. Päivisin Tinja ylläpitää täydellisyyden kulissia ja öisin muna kasvaa hänen vierellään. Kun äiti tunnustaa Tinjalle olevansa ensimmäistä kertaa elämässään rakastunut, munasta kuoriutuu Tinjan kokoinen hirviö; puoliksi lintu ja puoliksi ihminen. Tästä käynnistyy Tinjan ja hirviöolennon välinen yhteinen rinnakkaiselo ja matka, jonka määränpäästä ei ole tietoa.

ELOKUVATEATTEREISSA SYKSYLLÄ 2020

Elokuvateattereissa 2020

Top