Elokuvateattereissa 8.2.2019

Näytökset

Tästä näet elokuvan näytökset ympäri Suomen. Valitse haluamasi näytös ja siirry teatterin sivuille!

The Favourite

1700-luvun alussa Englanti käy sotaa Ranskaa vastaan. Tästä huolimatta ankkakilpailut ja ananasten syöminen ovat suosittua ajanvietettä. Kuningatar Anne (Olivia Colman) on hauras ja hänen läheinen ystävänsä Lady Sarah (Rachel Weisz) hallitsee maata hänen puolestaan, huolehtien samalla Annen terveydestä ja oikuista. Uuden palvelijattaren Abigailin (Emma Stone) viehätysvoima vetoaa Sarahiin ja hän ottaa tämän siipiensä suojaan. Abigail huomaa tilaisuutensa tulleen palata aristokraattisille juurilleen, ja kun sotapolitikointi alkaa viedä liikaa Sarahin aikaa, Abigail alkaa pitää seuraa kuningattarelle. Heidän nopeasti kehittyvä ystävyytensä antaa Abigailille mahdollisuuden toteuttaa kunnianhimoiset aikeensa, ja hän ei anna politiikan eikä yhdenkään naisen, miehen tai kanin seistä tiellään.

Elokuvateattereissa 8.2.2019

Tietoja elokuvasta

Ohjaus: Yorgos Lanthimos

Käsikirjoitus: Deborah Davis, Tony McNamara

Näyttelijät: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn

Genre: Draama, komedia

Kesto: 120 min

Tuotantomaa: Irlanti, UK, Yhdysvallat

Tuotantovuosi: 2018

Ikäraja

”Yorgos Lanthimosilla on aina ollut omintakeinen, hieman totuttelemista vaativa huumorintajunsa ja terve taipumus altistaa näyttelijänsä erinäisille nöyryytyksille valkokankaalla, mutta nyt hän on viimeinkin iskenyt kultasuoneen.”

Episodi

”Kuningattaren ja kahden suosion tavoittelijan valtapeli on silkkaa tunteiden vereslihaa”

Aamulehti

”Kieroon kasvaneista tarinoista ja pikimustasta huumorista nauttiville katsojille The Favourite on kaikkine kaneineen (niitä on 17) erinomainen elokuva, eivätkä sen saamat kymmenen Oscar-ehdokkuutta tunnu yhtään liioittelulta.”

Muropaketti

”Upeasti näytelty ja kuvattu rujo pukufarssi englannin hovista – päärooleja hallitsevat naiset, jotka näyttävät miehille kaapin paikan”

Helsingin Sanomat

”The Favourite on hauska ja synkkä tarina ihmisen ajattomasta vallanhimosta”

Turun Sanomat

”Raivohullut hovinaiset 1700-luvulla – näky vallasta ja hierarkiasta on tarkoin harkittu vastaveto kaikelle romanttiselle puuterille”

Keskisuomalainen

”Puvustus, lavastus ja elokuvan muu visuaalinen ilme ovat silkkaa silmänruokaa. Elokuvan tyylilaji sen sijaan on mustaakin mustempi komedia, jonka huumori on lievästi ilmaistuna vinksahtanutta”

Me Naiset

Anna

”Kuningattarena loistava Olivia Colman sekä Sarahin ja Abigailin rooleissa nähtävät Rachel Weisz ja Emma Stone ovat kaikki eronomaisia.”

Seiska

”Parasta antia ovat purevan piikikäs dialogi – nimenomaan naisten kesken, sillä kerrankin naiset ovat toiminnan keskipisteesssä, aktiivisia puhujia ja toimijoita.”

Gloria

”Yorgos Lanthimoksen kirpaiseva musta komedia on näyttelijäntyön juhlaa”

Savon Sanomat

Elokuvateattereissa 8.2.2019

Top