Katsojat viedään keskelle ensimmäistä maailmansotaa – tältä näyttää Sam Mendesin uusi elokuva TAISTELULÄHETIT – 1917

Ohjaaja Sam Mendesin uusi elokuva TAISTELULÄHETIT – 1917 kertoo kahdesta nuoresta brittisotilaasta ensimmäisessä maailmansodassa. He saavat mahdottomalta kuulostavan tehtävän kulkea vihollislinjan läpi ja viedä perille viesti, joka estäisi satoja sotilaita vastaan suunnitellun iskun. Elokuvan pääosarooleissa nähdään George MacKay ja Dean-Charles Chapman. Taistelulähetit – 1917 saa Suomen ensi-iltansa 24.1.2020, ja elokuvasta on nyt julkaistu traileri.

Taistelulähetit – 1917 vie katsojat keskelle ensimmäisen maailmansodan tapahtumia. Elokuva on kuvattu niin, että se näyttää yhdeltä pitkältä otolta.

“Halusin saman tien, että elokuva kulkee reaaliajassa. Kuljemme joka askeleen miesten kanssa”, ohjaaja Sam Mendes kertoo elokuvan tekemisestä kertovalla vaikuttavalla videolla. “Elokuvan pitää koskettaa. Siksi päätimme kuvata tämän elokuvan näin. Katsojan pitää ymmärtää, miten vaikeaa se oli miehille”, Mendes sanoo.

Taistelulähetit – 1917 elokuvaaja on lukuisista menestyselokuvista, kuten Sicario ja Skyfall, tunnettu Roger Deakins. Deakins palkittiin vuonna 2018 Oscarilla Blade Runner 2049 -elokuvan kuvauksesta. Sam Mendesin aiempiin ohjaustöihin lukeutuvat muun muassa Oscar-palkitut elokuvat Skyfall, Spectre ja American Beauty. Mendes on myös käsikirjoittanut Taistelulähetit – 1917 -elokuvan yhdessä Krysty Wilson-Cairnsin (Penny Dreadful) kanssa.

Taistelulähetit – 1917 saa Suomen ensi-iltansa 24.1.2020. Sam Mendesin ohjaaman elokuvan rooleissa nähdään muun muassa George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, Claire Duburcq sekä Colin Firth ja Benedict Cumberbatch. 

SYNOPSIS:

Ensimmäinen maailmansota on kuumimmillaan. Kaksi nuorta brittisotilasta, Schofield (George MacKay) ja Blake (Dean-Charles Chapman), saavat mahdottoman tehtävän. Heidän tulee päästä vihollislinjan läpi ja viedä perille viesti, joka estää satoja sotilaita vastaan suunnitellun kuolettavan iskun. Iskun kohteena on myös Blaken veli.

Top