Tältä näyttää ohjaaja Hanna Bergholmin psykologinen kauhuelokuva PAHANHAUTOJA – mittavan budjetin elokuva on myyty jo useisiin maihin

Pahanhautoja on psykologinen kauhuelokuva, joka kertoo kasvutarinan äidin ja tyttären suhteesta sekä rakkaudettomuuden seurauksista. Hanna Bergholmin esikoispitkän elokuvan pääosassa nähdään Siiri Solalinna ja muissa avainrooleissa Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin. Elokuvan traileri on nyt julkaistu.

Mitä enemmän asioita haudomme, sitä voimakkaammiksi ne kasvavat. Pahanhautoja-elokuvassa tämän saa kokea onnelliselta vaikuttava perhe, joka elää ruusukuvioisten seinien sisällä idyllisessä ilmapiirissä. Ohjaaja Hanna Bergholm haluaa kertoa Ilja Rautsin käsikirjoittaman elokuvan kautta naisten ja tyttöjen rujoista, väkivaltaisista ja jopa kielletyistä tunteista.

”Olen halunnut suunnata Pahanhautojan paitsi genre-elokuvien ystäville, myös kaikille aikuisille, jotka yleensä pelkäävät kauhuelokuvia, mutta jotka haluavat katsoa vahvoja tarinoita naisten ja tyttöjen tunteista. Halusin luoda elokuvaan omanlaisensa maailman, joka voisi sijaita missä maassa tahansa. Tässä elokuvassa jännitys ei tapahdukaan pimeydessä, vaan valoisissa pastellin sävyisissä huoneissa”, Bergholm sanoo.

Kaikkien aikojen kallein suomalaisen naisen ohjaama elokuva

Bergholm sai houkuteltua Pahanhautojan tekijätiimiin alansa ehdottomia kansainvälisiä huippuja. Elokuvassa nähdään hirviöolento, jonka eri kehitysvaiheiden taustalta löytyvät muun muassa BAFTA- ja Oscar -ehdokas, erikoismaskeeraussuunnittelija Conor O’Sullivan (Saving Private Ryan, The Hours, X-Men: First Class, The Dark Knight, Game of Thrones) sekä Animatronic Designer Gustav Hoegen (Star Wars: Episode VI, VII & IX, Jurassic World, Prometheus).

Olento toteutettiin osittain animatronic-nukkena, jonka liikuttamisesta vastasivat Star Wars -elokuvien, Tim Burtonin ja Steven Spielbergin elokuvissa työskennelleet englantilaiset huippuammattilaiset.

Pahanhautoja on 3,6 miljoonan euron budjetillaan kaikkien aikojen kallein suomalaisen naisen ohjaama elokuva.

Kova kiinnostus maailmalla – Pahanhautoja myyty jo useisiin maihin

Pahanhautojan tuottaa Silva Mysterium tuottajanaan Mika Ritalahti, ja elokuvaa edustaa maailmalla alan merkittävimpiin kuuluva myyntiyhtiö Wild Bunch International. Psykologinen kauhuelokuva on otettu vastaan innostuneesti, sillä Pahanhautojan levitysoikeudet on jo myyty muun muassa USA:han ja Isoon-Britanniaan. Elokuvan pääosaan tehtiin mittava casting-työ ympäri Suomea. Turkulainen 12-vuotias Siiri Solalinna löytyi rooliin peräti 1200 koekuvatun tytön joukosta. Pahanhautojan muissa keskeisissä rooleissa nähdään Prix Europa -palkinnon voittaneessa, Invisible Heroes -sarjassa näytellyt Sophia Heikkilä, kaksinkertainen Jussi-voittaja Jani Volanen ja näyttelijä-laulaja Reino Nordin.

Suomessa Pahanhautoja saa ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna Nordisk Filmin levittämänä.

Katso alta elokuvan traileri.

Pahanhautoja on psykologinen kauhudraama, jonka on ohjannut Hanna Bergholm ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. Pahanhautoja saa ensi-iltansa vuonna 2021, ja sen pääosissa nähdään Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin. Elokuvan tuottaa Silva Mysterium ja sen levittää Nordisk Film.

SYNOPSIS

Nuori Tinja-tyttö yrittää toteuttaa vaativan äitinsä unelman menestymällä telinevoimistelussa. Tinjan äiti esittelee koko maailmalle lahjakasta tytärtään ja idyllisen onnellista perhe-elämäänsä suositussa videoblogissaan. Eräänä yönä Tinja löytää oudon linnunmunan. Hän kätkee munan huoneeseensa ja hautoo sitä salassa peittonsa alla, kunnes munasta kuoriutuu jotain, joka järkyttää heitä kaikkia.

Top