Tältä näyttää Klaus Härön TUNTEMATON MESTARI – elokuvan traileri ja juliste on julkaistu

Palkitun ohjaajan Klaus Härön elokuva Tuntematon mestarisaa Suomen ensi-iltansa tammikuussa 2019. Elokuvan traileri ja juliste on nyt julkaistu. Tuntematon mestari esitetään kansainväliselle yleisölle Toronton filmifestivaalilla tulevana viikonloppuna.  

Ohjaaja Klaus Härö ja tuottaja Kai Nordberg Making Movies Oy:stä valmistautuvat parhaillaan vierailemaan Toronton kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Tuntematon mestari on valittu festivaaliohjelmistoon Contemporary World Cinema -kategoriaan. Elokuvan nimi kansainvälisillä markkinoilla on One Last Deal ja se esitetään Torontossa lauantaina 8.9.

“Toronto on Pohjois-Amerikan merkittävin elokuvafestivaali. Miekkailijan Oscar-menestys teki Klaus Häröstä merkittävän eurooppalaisohjaajan Pohjois-Amerikassa. Tälle pohjalle on hyvä rakentaa Tuntematon mestari -elokuvan markkinointi siellä”, sanoo tuottaja Kai Nordberg Making Movies Oy:stä.

Tuntematon mestari on tarina ikääntyvästä taidekauppiaasta, joka yrittää viimeisen kerran todistaa kykynsä niin itselleen kuin lähimmäisilleen. Päärooleissa nähdään Heikki Nousiainen, Amos Brotherus ja Pirjo Lonka. Elokuva käsittelee perhesuhteiden vaikeutta sekä ylpeyden ja luopumisen suuria kysymyksiä. Katsojia kuljetetaan läpi syksyisen Helsingin, jossa ikääntyvän taidekauppiaan kauppa on nähnyt parhaat päivänsä – ja kauppias itsekin tuntee, että aika alkaa ajaa hänestä ohi.

Tuntematon mestari -elokuvan tuottavat Kai Nordberg ja Kaarle Aho, Making Movies. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 4.1.2019 ja sen levittää Nordisk Film. 


>> TUNTEMATON MESTARI -traileri

 

TUNTEMATON MESTARI 
Synopsis: Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran.

Tuotanto: Making Movies Oy
Ohjaus: Klaus Härö
Käsikirjoitus: Anna Heinämaa
Pääosissa: Heikki Nousiainen, Amos Brotherus, Pirjo Lonka
Tuottajat: Kai Nordberg ja Kaarle Aho
Levitys: Nordisk Film

Top