Tummien perhosten koti

Elokuvasta lyhyesti

Tarinan keskiössä on traagisen lapsuus-kokemuksen ahdistama Juhani (Niilo Syväoja), joka päätyy kuuden vuoden sijaiskoti- ja laitoskierteen jälkeen Saaressa sijaitsevaan poikakotiin. Saarella vallitsevat omat lakinsa ja sääntönsä, jotka on laatinut ja joita soveltaa kovalla kädellä Olavi Harjula (Tommi Korpela). Seitsemän pojan ja Harjulan lisäksi Saaressa asuu vain Harjulan vaimo (Kristiina Halttu) ja pariskunnan kaksi tytärtä (Marjut Maristo ja Edit Viljamaa) sekä Tyyne (Kati Outinen), joka huolehtii Saaren eläimistä ja ruokahuollosta. Saaren eristäytynyt yhteisö on kuin oma kokonainen maailmansa.

Leena Landerin romaaniin pohjautuva elokuva pakottaa katsojan kysymään itseltään, kuinka kauan ihmisen tarvitsee maksaa menneisyyden teoistaan. Täydellisen onnistuneet näyttelijä-valinnat täydentävät hienoa käsikirjoitusta. Dome Karukoski sai toiseen elokuvaansa sekä eturivin näyttelijöitä että koekuvauksissa loistaneita nuoria.

Tietoja elokuvasta

Ohjaus:
Dome Karukoski

Näyttelijät:
Tommi Korpela, Niilo Syväoja, Eero Milonoff, Kristiina Halttu, Marjut Maristo, Kati Outinen, Pertti Sveholm, Matleena Kuusniemi

DVD

Genre:
Draama

Top