Risto Räppääjä

Elokuvasta lyhyesti

Risto Räppääjä (Niilo Sipilä) on ujo 11-vuotias poika, jonka mielipuuhaa on rummuttaminen. Risto asuu Rauha-tätinsä (Annu Valonen) kanssa, joka on salaa ihastunut alakerran herra Lindbergiin (Martti Suosalo). Rauha yrittää saada Riston tutustumaan taloon muuttaneeseen Nelli Perhoseen (Mimmi Lounela), mutta Risto ei ymmärrä, että tytön kanssa voisi ystävystyä. Eräänä päivänä Rauha kirjoittaa rakkauskirjeen alakerran herra Lindbergille, mutta kirje kulkeutuu vahingossa Nellille ja hän luulee kirjettä Riston lähettämäksi. Väärinkäsitys selviää kommelluksien jälkeen, ja Risto ja Nelli ystävystyvät. Risto kutsuu Nelliä Nuudelipääksi, koska hänen hiuksensa muistuttavat nuudeleita.

Kun siisteyttä ja järjestystä rakastava Pakastaja-Elvi (Ulla Tapaninen) tulee hoitamaan Räppääjien huushollia, alkaa tapahtua. Hän ei voi sietää meteliä. Riston ja Nellin ystävyys tiivistyy, kun Elvi takavarikoi Riston rummun. Ja tästä seikkailu vasta alkaa…

Elokuvan tarina on Sinikka j Tiina Nopolan alkuperäiskäsikirjoitus ja se perustuu heidän supersuosittuun kirjasarjaansa rummuttavasta Ristosta.

Tietoja elokuvasta

Ohjaus:
Mari Rantasila

Näyttelijät:
Niilo Sipilä, Mimmi Lounela, Annu Valonen, Martti Suosalo, Ulla Tapaninen

Bluray

DVD

Genre:
Lastenelokuva

Top